We zien…

We zien om ons heen dat ieder mens op zoek is naar levensgeluk maar dat niet altijd bereikt. Dit kan veroorzaakt worden doordat steeds meer mensen zich opgejaagd (‘gebonden’) voelen door de druk van financiële zorgen/onzekerheid, de wens naar meer (geld) en prestatiedruk (in werk en bezit). Dit draagt bij aan individualisme en egoïsme en gaat ten koste van levensgeluk en de relatie met onze medemens. Ook ontbreken regelmatig de middelen om de dromen die mensen wel hebben te verwezenlijken. Dit kan financiële onrust geven. Een van de mogelijke oorzaken is dat geld, werk en tijd doelen in zichzelf zijn geworden in plaats van middelen die bijdragen aan ons levensgeluk.

We  geloven…

We geloven dat  Jezus ons leert en inspireert om ons vertrouwen in alles, dus ook met ons geld, werk en tijd, op God te stellen en dat dit ons bevrijdt van prestatiedruk, (financiële) zorgen en onzekerheid. Dat geeft financiële rust.

Daarom willen we..

Daarom willen wij  samen met anderen de bijbelse wijsheden  over de dagelijkse omgang met ons geld (verdienen en besteden) ontdekken, toepassen en doorgeven.

Stichting Encour – 2017