financiรซle vrijheid

Encour weet als geen ander wat de betekenis is van de Bijbelse boodschap op het gebied van geld en bezit in ons dagelijks leven. Om deze boodschap over geld en bezit verder uit te dragen, wil Encour jou op dit gebied toerusten en bemoedigen. Het verlangen van Encour is dat jij gaat leven vanuit de wetenschap dat jij gezegend bent om een zegen te zijn voor anderen.

Volg de Moneylife cursus!


Lees meer

Encour vertelt over schulden op Family7


Kijk hier

Auteur: Wim Dekker
Dag 12: dinsdag 2 maart 2021  

Weekthema: ๐—ฉ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด ๐—ฎ๐—ฑ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐˜€ – ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ
Tekstboek Jouw Geld Telt – Hoofdstuk 7 t/m 8
๐——๐—ฒ ๐—ฏ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฑ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Psalm 32:8
Ik onderwijs u en leer u de weg die u moet gaan; ik geef raad, mijn oog is op u.
We zouden kunnen denken, dat in deze tekst God aan het woord is, maar wanneer we het verband goed lezen, is hier de dichter van de psalm zelf aan het woord. Dat hoeft geen tegenvaller te zijn, want het is ook zeer de moeite waard om naar hรฉm te luisteren. Hij is namelijk gestopt met zijn grote fouten onder het tapijt te vegen. In plaats daarvan heeft hij ze eerlijk opgebiecht aan God. En nu raadt hij ons aan dat ook te doen als dat nodig is. De vastentijd is er voor om schoon schip te maken door aan God en mensen vergeving te vragen. Het opzeggen of meezingen van een heel basic lied kan daarbij behulpzaam zijn, zoals Opwekking 125.  

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป
Vroeger werd in Rooms- Katholieke Kerken in de vastentijd vaker gebiecht dan anders. Nu wordt maar heel weinig meer gebiecht. Ik ken echter een Protestantse predikant, die elke week een ochtend in zijn kerk aanwezig is om de biecht af te nemen. Ooit ervoer hij zelf dat door te biechten een last van hem afviel. Die ervaring gunt hij ook graag anderen. Er blijkt behoefte aan te zijn. Dat laatste wordt bevestigd door psychologen die zeggen dat veel angst en stress te maken hebben met weggestopte schuldgevoelens.     

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ
Zondigen is menselijk, volharden in het kwaad is duivels. (Chrysostomos).

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด
Ga bij jezelf na of je nog iets op te biechten hebt aan God of aan een medemens. Trek de stoute schoenen aan en doe dat dan ook. Heb de moed het gesprek aan te gaan met iemand die je goed kent, maar van wie je weet dat hij met een verborgen schuld rondloopt. Dat is meestal niet zo eenvoudig, maar je bewijst er toch de ander een heel goede dienst mee. Wees niet veroordelend, maar sluit zo mogelijk aan bij een eigen ervaring, durf jezelf daarin kwetsbaar te maken.    

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?
Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier.  
Copyright ยฉ 2021 Gabriel Financiele Bescherming. Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:
Stichting Encour en Gabriel Financiele Bescherming
Zielhorsterweg 71, 3813 ZX Amersfoort
info@encour.nlย enย info@gabrielfb.nl