Jouw Geld Telt

Het boek “Jouw geld telt” van Howard Dayton.

In de wereldeconomie leren we welke rol geld en bezit in ons leven moet spelen. Het gaat om alsmaar meer groei van ons geld en bezit. Maar wat zegt de Bijbel ons over verdienen, uitgeven, sparen, investeren, vrijgevigheid en het hebben van schulden? In “Jouw Geld Telt” neemt Howard Dayton je mee in een zoektocht naar antwoorden op deze vragen. Daarnaast krijg je richtlijnen aangereikt hoe om te gaan met geld en bezit. Bovendien krijg je inzicht welk aandeel en betekenis jouw geld en bezit heeft in Gods Koninkrijk. Met als doel om te leven in financiële vrijheid en vrijgevigheid.

Jaar van herziene uitgave: 2019

Aantal pagina’s: 179

ISBN: 9789033818592

Bestel het boek door naar onze site Money-Life site te gaan en vul daar uw bestelling in en de betaling www.Money-Life

(De kosten hiervoor zijn €18,95 (inclusief €4,- verzendkosten). Studenten krijgen €5,- korting. Ook hiervoor kunnen ze mailen.

Waar gaat het boek over?

God weet dat de intimiteit van onze relatie met Hem onder andere bepaald wordt door de manier waarop we omgaan met geld en bezit. Met meer dan 2.350 Bijbelverzen over geld en bezit geeft God richtlijnen hoe hiermee om te gaan, zodat we ook op dit gebied trouw kunnen zijn. Howard Dayton beschrijft 8 verantwoordelijkheden (zie ook de afbeelding) die wij hebben als het gaat om geld en bezit. Daarnaast komen ook de volgende onderwerpen aan bod. Het boek biedt een aantal oefeningen zodat je er gelijk mee aan de slag kunt.

Wat kan je nog meer verwachten bij het lezen van het boek?
De volgende onderwerpen komen langs met praktijkoefeningen om zelf mee aan de slag te gaan.

Geld:
– Van wie is het en wie beheert het?
– Wie of wat is de mammon?
– Praktijkoefening: een financieel overzicht opstellen.

Budgetteren:
– Je eigen positie analyseren.
– Een plan maken van de inkomsten en kosten.
– Praktijkoefening: een financieel plan opstellen (begroting).

Schulden(vrij):
– Wat zegt de Bijbel over het hebben van schulden?
– Praktijkoefening: een schuldenoverzicht opstellen.

Sparen:
– Sparen, hoe doe je dat?
– Praktijkoefening: financiële doelen stellen voor de korte en lange termijn.

Royaal leven:
– Vrijgevigheid en tevredenheid.
– Praktijkoefening: besparingen onder de loep nemen en een giftenplan opstellen.

Misschien vind je het leuk om na het lezen van dit boek samen met anderen verder na te denken over Bijbels omgaan met geld. Encour heeft hiervoor de Money-Life cursus ontwikkeld. Onder  begeleiding van onze projectleider verspreid over vijf interactieve avonden, met een groep van maximaal acht deelnemers ga je aan de slag met de Bijbels wijsheid over het omgaan met geld.

Het is een actieve cursus waarbij je kennis krijgt aangereikt en met elkaar ervaringen deelt. Het doel van de cursus is om je handvatten te bieden om jouw geld in te zetten voor een vrijgevig leven. Voor meer informatie over de Money-Life cursus klik hier.