Moneylife 2

Moneylife 2 is een basis bijbelstudie  met als thema vrijgevigheid. Vrijgevigheid gaat niet over verplichtingen maar over een liefdevolle relatie met God en onze naasten. Deze bijbelstudie bestaat net als Moneylife uit 5 avonden. Het doel is om samen met je kring na te denken wat de bijbel zegt over vrijgevigheid. De studie wordt aangevuld met achtergrondfilmpjes die je helpen om meer over vrijgevigheid te leren. Dit is een overzicht van de onderwerpen van de 5 avonden.

  1. Introductieavond
  2. Winter – tijd voor rust en reflectie. We laten ons inspireren door het verhaal van de arme Lazarus en de rijke man.
  3. Lente – een tijd van vernieuwing. We bestuderen de verandering die plaatsvond in het het leven van Zacheüs, een belastinginspecteur.
  4. Zomer – een tijd van liefde. We kijken naar de gelijkenis van de barrmhartige Samaraitaan.
  5. Herfst – een tijd van dankbaarheid. We lezen hoe gelovigen uit Macedonië buitengewoon vrijgevig reageren op een oproep van Paulus.

Praktische informatie

  • Data en tijd is nog niet bekend
  • Online platform: Teams
  • Deze training kost ons als Encour zijnde  75,- per deelnemer. Aan het eind van de cursus vragen we jou een bijdrage om het zendingswerk van Encour te ondersteunen.
  • Meld je aan door een mail te sturen naar info@encour.nl. Geef in deze mail aan op welke avonden en tijden jij beschikbaar bent.

Veelgestelde vragen

Hoe werkt Zoom?
Bekijk hier een Zoom instructie.
Waar kan ik de koffiegesprekken en achtergrondmaterialen vinden?
De koffiegesprekken kun je vinden bij de achtergrondmaterialen van Moneylife. Bekijk ze hier. Het wachtwoord kun je vinden in het boekje of kun je krijgen door ons te mailen.
Waar kan ik het wachtwoord van de achtergrondmaterialen vinden?
Het wachtwoord kun je vinden in het boekje of kun je krijgen van ons. Mail ons naar info@encour.nl
Kan ik deze bijbelstudie ook in mijn eigen kring geven?
Ja dat kan! Je kunt de bijbelstudieboekjes bestellen door een mail te sturen naar info@encour.nl. De boekjes kosten ons ongeveer €7,50 per stuk om te maken en te versturen maar we vragen een vrijwillige bijdrage om het werk van Encour te ondersteunen. Het is handig als je als gespreksleider een eenmalige digitale instructieavond volgt. Hiermee krijg je extra handvaten om effectief met je kring over dit onderwerp te praten. Meld je hiervoor aan door een mail te sturen naar info@encour.nl