Auteur: Antonie Treuren

Dag 1: woensdag 2 maart 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: God

Leven in afhankelijkheid van God

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Mattheรผs 6:26

Kijk naar de vogels in de lucht: zij zaaien niet en maaien niet, en verzamelen niet in schuren; uw hemelse Vader voedt ze evenwel; gaat u ze niet ver te boven? Jezus nodigt ons uit om onze zorgen los te laten want God heeft alles onder controle. Als we in staat zijn om in afhankelijkheid van Hem te leven, zijn we werkelijk vrij. Dat is een leven waarbij we mogen rusten in de wetenschap dat verleden, heden en toekomst in Zijn hand liggen.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Als ik denk aan Gods zorg voor mensen dan komt bij mij een moment in gedachten van een aantal jaar terug toen we nog woonachtig en werkzaam waren in Colombia. Samen met mijn vrouw waren we uitgezonden als zendingswerkers met een diaconale opdracht. We waren in dat kader een dag op pad met de Presbyteriaanse kerk van Medellรญn. Een kerk met economisch weinig middelen maar met een kloppend hart voor bewoners van de straat rondom de kerk. Periodiek werd er kleding ingezameld en door middel van een ingenieus ontwerp van mobiele douches werden campagnes georganiseerd waarbij veel mensen zich konden wassen, waar de mannen zich konden scheren en waarbij men de oude kleding mocht omwisselen voor een nieuwe set schone kleding. Aan het einde werd er door het maatje dat de persoon begeleidde in het proces gebeden, met en voor hem of haar. Door de gemeenteleden heen van deze kerk wordt iets van Gods liefde zichtbaar voor hen die door de maatschappij niet worden gezien. Gedurende de dag was er nog wel een belangrijke UITDAGING voor de kerk. De mobiele douches werden opgezet onder een brug, een plek waar men de ruimte had en een bekende plek voor de bewoners van de straat. Het water werd via een lange slang afgetapt van een nabijgelegen winkel. Daarbij was het de bedoeling dat de winkeleigenaar voor het gebruikte water een vergoeding zou krijgen. Voorafgaand aan de activiteit was dit geld nog niet beschikbaar totdat iemand het bedrag gedurende de dag kwam brengen als gift. Dit doet mij reflecteren op mijn eigen neiging om van tevoren te willen plannen en er โ€˜zekerโ€™ van te zijn dat er niets anders verloopt dan gedacht. De broeders en zusters uit Medellรญn laten me zien dat het dienen van de kwetsbare naaste juist mag gebeuren met lege handen. Gods trouw en voorzienigheid wordt zo heel concreet zichtbaar.Deze diaconale activiteit van de kerk in Medellรญn is in beeld gebracht, bekijk de video hier https://www.youtube.com/watch?v=GCvLzJkCuPI&t=297s

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

Vertrouw het verleden toe aan Gods genade, het heden aan Gods liefde en de toekomst aan Gods voorzienigheid. – Augustinus (354-430)

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

De Japanse onderzoeker Dr. Hatano toonde aan dat 10.000 stappen gespreid over een hele dag de gezondheid fundamenteel verbetert. Je kan dus toch voldoende bewegen, ook al ben je nog niet klaar om te sporten. Stappen kan je altijd en overal: thuis, op het werk, tijdens verplaatsingen (verkeer), in je vrije tijdโ€ฆ Probeer vandaag eens 10.000 stappen te zetten. Gaat het je goed af? Probeer dat dan een aantal keren per week te gaan doen.

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'Kijk naar dC vogels in de lucht: ze zaalen niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren; het S jullie hemelse Vader die ze voedt. zijn jullie niet meer waard dan z0? Matteรผs 6:26'