Auteur: Wim Dekker
Dag 11: maandag 1 maart 2021  

Weekthema: ๐—ฉ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด ๐—ฎ๐—ฑ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐˜€ – ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ
Tekstboek Jouw Geld Telt – Hoofdstuk 7 t/m 8
๐——๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น ๐—ฎ๐—น๐˜€ ๐—ฟ๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜๐˜€๐—ป๐—ผ๐—ฒ๐—ฟ

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Psalm 119:24
Ja, Uw getuigenissen zijn mijn bron van blijdschap, zij zijn mijn raadgevers.

Psalm 119 is het langste gedicht dat in de Bijbel voorkomt. Het verwoordt  de vreugde van de dichter over het feit, dat hij niet op de tast zijn weg door het leven hoeft te zoeken. Zijn God dankt hij uitbundig vanwege het feit, dat Hij een sprekende God is. De Thora, dat het eerste deel van de Bijbel is, en dat voor de gelovige jood tegelijk het belangrijkste deel is, begint met te vertellen dat God sprak. โ€˜God sprak zijn Woord en het licht werd geboren, โ€™t licht dat vandaag onze dag nog isโ€™. Gods woorden bewerken licht, leven, vreugde. Dat was niet alleen zo aan het begin van de schepping, maar dat is nog altijd zo. Wanneer we lezen in de bijbel, zoeken naar licht op ons pad, dan zullen we dat ontvangen. We zullen niet verdwalen in de wirwar van het leven, in het struikgewas van onze eigen gedachten.  

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป
Het joodse volk kent een feest, dat heet: โ€˜Vreugde der wetโ€™.

Dan worden de Thora rollen uit de ark gehaald, en er wordt mee gedanst in de synagoge en soms ook daar buiten. Zo wordt zichtbaar gemaakt hoe blij de gelovigen zijn met de woorden van God.

Christenen kennen dat feest niet, maar een vriend van mij vertelde dat hij bijbels uitgedeeld had in een afgelegen dorp in India. Degenen die zoโ€™n bijbel kregen waren er dansend en springend mee naar huis gegaan. Toen hadden ze er natuurlijk nog niets in gelezen, maar ze hadden er wel op voorhand het goede gevoel bij.    

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ
Een trouw of een gul mens word je niet van een verdubbelde inspanning om morele regels te volgen. (Tim Keller)  

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด
Zodra je je hoofd moedeloos laat hangen wanneer je de bijbel leest, is er iets mis. Ga dan bij jezelf na wat het probleem is. Vind je het een te grote opgave wat je leest? Denk je dat het je teveel kost? Lees dan niet verder. Maar dank eerst God voor wie Hij is. Hij wil jouw bron van vreugde zijn. Wat Hij je vraagt dient nergens anders toe dan om je bij die vreugde te bewaren.    

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?
Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier.  
Copyright ยฉ 2021 Gabriel Financiele Bescherming. Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:
Stichting Encour en Gabriel Financiele Bescherming
Zielhorsterweg 71, 3813 ZX Amersfoort
info@encour.nl en info@gabrielfb.nl