Auteur: Maroesja van der Pols

Dag 11: maandag 14 maart

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Geluk

God heeft het beste met je voor

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Jeremia 29:11

Ik immers, Ik ken de gedachten die ik over u koester, spreekt de HEERE. Het zijn gedachten van vrede en niet van kwaad, namelijk om u toekomst en hoop te geven

Een krachtige tekst uit het Bijbelboek Jeremia, waarin we kunnen lezen over hoe God denkt. Tegen de ballingen, die uit Israรซl meegenomen zijn naar het verre Babylon, spreekt God over een toekomst vol hoop. Zijn gedachten zijn altijd gericht op redding en vrede. Zelfs in een schijnbaar wanhopige situatie.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Ik weet niet hoe het is om meegenomen te worden in slavernij of geboeid afgevoerd te worden naar een vreemd land. Maar ik weet wel hoe het voelt om vast te zitten in verdriet. Ik weet hoe het is om wanhopig te zijn. Het is dan heel verleidelijk om ook aan God te twijfelen. Hoe kan God goed zijn, als ik zoveel kwaad om mij heen zie?Nog niet zo lang geleden zat ik in een kerk in Almelo, samen met meer dan vijfhonderd anderen. Wij waren daar niet zomaar, maar om afscheid te nemen van een goede vriend. Een man die niet ouder dan 48 jaar is geworden, die zomaar uit het leven leek te zijn weggehaald. Vooraan zaten zijn vrouw en hun drie kinderen, zijn ouders en hun familie. Hartverscheurend om dan mee te rouwen, de verhalen te horen van intens verdrietige geliefden. Mijn hele hart ging uit naar dat kleine groepje vooraan. Maar er was – naast het intense verdriet – vooral een diepe keuze te horen. Door alle verhalen heen en door alle woorden die gesproken werden. Dwars door de tranen heen, stond Jezus centraal.

We snappen veel dingen niet in dit leven. En soms lijkt er alleen wanhoop en onrechtvaardigheid te zijn, als we om ons heen kijken. Maar we kunnen kiezen. Om op God te vertrouwen en Zijn gedachten over ons. Gedachten van vrede en hoop. Diezelfde vrede die we zo hard nodig hebben in een moeilijke situatie. We kunnen besluiten dat God goed is. Altijd. Ongeacht onze omstandigheden. Zodat we onze pijn, ons verdriet bij Hem kunnen brengen. En Hij geeft ons daarvoor vrede, hoop en een zekere toekomst terug. Wat een geweldige Vader hebben wij toch.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

โ€œZolang U mij adem geeft, Heer zing ik steeds van de goedheid van Godโ€

Bron: Opwekking 849 – Goedheid van God. Klik hier om het volledige lied te horen https://www.youtube.com/watch?v=z9Ced5h2H7A.

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Woorden hebben kracht. Soms heb je door moeilijke omstandigheden geen gedachten van hoop en vrede. Toch spreekt God in Jeremia 29:11 duidelijk over Zijn gedachten over jou. Bemoedig jezelf door deze woorden hardop uit te spreken. En zegen een ander in je omgeving met deze zelfde woorden.

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'Mijn plan met jullie staat vast- spreekt de HEER. Ik heb jullie geluk voor ogen, niet jullie ongeluk: ik zal je een hoopvolle toekomst geven. Jeremia 29:11'