Auteur: Harmen Niemeijer

Dag 12: dinsdag 15 maart 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Geluk

Op het spoor van geluk

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Spreuken 19:8

Wie zijn verstand gebruikt, heeft het leven lief,wie zich laat leiden door inzicht, is geluk op het spoor.

Salomo roept ons op om te vertrouwen op ons verstand en inzicht en daar onze keuzes door te laten leiden. Want dat is de weg naar geluk. Ik hoor hierin een oproep om te luisteren naar die stem achterin je hoofd, die je tot orde roept. Wanneer heb jij die stem voor het laatst gehoord? En heb je er toen wat mee gedaan?

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

We leven in een maatschappij waarbij geluk het hoogste doel lijkt. Geluk is gekoppeld aan welvaart en aan steeds meer en meer hebben. Tegelijkertijd zien we dat dit streven naar meer veel impact heeft op hoe we het leven zijn gaan leven. We hebben minder tijd voor de mensen die we belangrijk vinden, we zijn snel uitgekeken op de dingen die we al hebben en we moeten steeds harder werken om nog meer voor elkaar te krijgen. Geeft dit nou echt geluk?

De impact die deze consumeer maatschappij heeft op de aarde en de kwetsbaren wereldwijd gaat ons verstand te boven. Het is zo complex geworden, dat de impact van onze leefgewoontes niet zichtbaar zijn. Toch vertelt je verstand vaak genoeg dat sommige dingen niet โ€˜goedโ€™ zijn. Wanneer ik een pakketje bestel wat een dag later (vaak ook nog gratis) wordt bezorgd krijg ik bijvoorbeeld dat gevoel. Iemand moet hier toch de prijs voor betalen?

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

โ€œDoor consumentisme verspil je je tijd in plaats van die tijd aan tafel met je familie te delen.โ€ Bron: Paus Franciscus

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Gezond eten levert een positieve bijdrage aan je geluksgevoel. Maak daarom vandaag deze gezonde Quinoa salade met courgette en amandelen. Het recept vind je hier https://gabrielfb.nl/…/danielvasten.nl-Quinoa-salade….

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon en de tekst 'Wie zijn verstand gebruikt, heeft zijn leven lief, wie zich laat leiden door inzicht, is geluk op het spoor. Spreuken 19:8 DailyVerses.net'