Auteur: Wim Dekker
Dag 13: woensdag 3 maart 2021  

Weekthema: ๐—ฉ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด ๐—ฎ๐—ฑ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐˜€ – ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ
Tekstboek Jouw Geld Telt – Hoofdstuk 7 t/m 8
๐—ง๐˜„๐—ฒ๐—ฒ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป รฉรฉ๐—ป

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Spreuken 11:14
Als er geen wijze raad is, komt een volk ten val, maar er komt verlossing door een veelheid van raadgevers.
In het Bijbelboek โ€˜Spreukenโ€™ vinden we levenswijsheid, beproefde raad. De praktijk heeft de waarheid van deze woorden aangetoond. Er zijn niet alleen bestuurders en uitvoerders van besluiten nodig. Het is ook heel belangrijk dat bestuurders zich omringen met een team van goede adviseurs. In de Bijbel wordt een aantal keren verteld van koningen die zich door goede raadgevers lieten adviseren, maar soms luisterden ze dan toch nog weer naar de verkeerde. Een โ€˜veelheidโ€™ van raadgevers is dus soms ook wel een probleem. Je moet dan zelf nog wel kiezen naar wie je luistert. Het is belangrijk bij tegenstrijdige adviezen een eerlijke afweging te maken en niet te snel de raad te volgen, die jou voordelig lijkt. Je moet juist veel aandacht geven aan de raad die je in eerste instantie niet zo goed uitkomt.  

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป
Juist vanmorgen las ik een vraaggesprek met een politicus, met wiens partij het niet goed ging. Hoe komt dat, vroeg de journalist? Ik heb me omringd met de verkeerde adviseurs, was het antwoord. In het boek โ€˜Jouw geld teltโ€™ staat terecht dat je moet opletten met adviseurs die een geheime agenda hebben. Wanneer ik een goed advies nodig heb, wend ik me vaak tot meer mensen, niet tot รฉรฉn. We zijn geneigd adviseurs uit te kiezen, die ons heel goed liggen, die lijken op onszelf. Daar probeer ik op te letten door in ieder geval ook iemand om raad te vragen, die iets anders in elkaar zit dan ik, maar die wel kundig en integer is. God heeft niet voor niets mensen met heel verschillende karakters en inzichten geschapen. Laten we daar gebruik van maken.    

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ
Wie is wijs? Hij die van ieder mens leren wil.
Uit: de Talmoed (Joodse geschriften).  

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด
Ga bij jezelf na wie je raadgevers zijn. Durf je de raad te overwegen van iemand die je minder goed ligt, maar die wel in zijn levenspraktijk bewezen heeft dat hij wijs is?    

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?
Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier.  
Copyright ยฉ 2021 Gabriel Financiรซle Bescherming. Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:
Stichting Encour en Gabriel Financiรซle Bescherming
Zielhorsterweg 71, 3813 ZX Amersfoort
info@encour.nl en info@gabrielfb.nl