Auteur: Antonie Treuren

Dag 13: woensdag 16 maart 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Geluk

Geluksprekingen

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Mattheรผs 5:6-7

Zalig zijn zij die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden. Zalig zijn de barmhartigen, want aan hen zal barmhartigheid bewezen worden.

Jezus bemoedigt in dit Bijbelgedeelte de mensen die lijden onder wat ze in de wereld zien aan gebrokenheid. Ook al kan de realiteit van vandaag ons het tegendeel doen geloven, ondanks alles benadrukt Jezus dat Hij recht zal doen en dat zij die daarnaar verlangen zelfs โ€˜verzadigdโ€™ zullen worden. Daarom mogen we met opgeheven hoofd barmhartigheid tonen en een naaste voor de naaste zijn. Dat is geen druppel op een gloeiende plaat, maar een stap in geloof in het vertrouwen op Hem die trouw is en de wereld eens zal verzadigen met Zijn recht.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Voor mijn werk mag ik mij inzetten voor een christelijke ontwikkelingsorganisatie. Ik vind het een voorrecht om met collegaโ€™s en partnerorganisaties uit Afrika, Aziรซ en Latijns-Amerika een steentje te mogen bijdragen aan de strijd tegen armoede. Toch kan mij de hoeveelheid onrecht, armoede en lijden in de wereld me nog met regelmaat stilzetten. Wat me blijvend energie geeft om toch door te gaan is precies wat Jezus zegt in Mattheรผs 5. Uiteindelijk hangt het niet van mij, mijn collegaโ€™s of partnerorganisaties af, maar van Zijn zegen, gedragen door de belofte dat Hij recht doet, alles nieuw maakt en tranen zal uitwissen. Daarom doet het ertoe als we onze naaste ver weg of dichtbij dienen. We maken zo iets van deze belofte tastbaar en geven de hoop die van Hem komt door aan mensen in nood. Hiervoor hoef je niet ver weg te gaan, juist ook dichtbij is er veel (verborgen) leed. Dit vraagt om een verlangen om in de eigen omgeving recht te mogen doen en barmhartig naast de ander te kunnen staan.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

God heeft onze goede werken niet nodig, maar onze naaste wel. – Maarten Luther.

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Ken jij iemand in je omgeving die het zwaar heeft? Soms is er maar iets kleins voor nodig om iemand te laten weten dat je aan hem/haar denkt. We dagen je uit om die persoon vandaag te laten weten dat je aan hem/haar denkt.

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'Zalig zijn zij die hongeren en dorsten naar de gerechtigheid, want zij zullen verzadigd worden. Mattheรผs 5:6'