Auteur: Wim Dekker
Dag 14: donderdag 4 maart 2021  

Weekthema: ๐—ฉ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด ๐—ฎ๐—ฑ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐˜€ – ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ
Tekstboek Jouw Geld Telt – Hoofdstuk 7 t/m 8
๐—ช๐—ฒ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ณ๐—น๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป ๐—š๐—ผ๐—ฑ๐˜€ ๐—ธ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฎ๐—ธ๐˜๐—ฒ๐—ฟ

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – 1 Petrus 1:15,16 Maar zoals Hij die u geroepen heeft, heilig is, word zo ook zelf heilig in heel uw levenswandel, want er staat geschreven: Wees heilig, want ik ben heilig.
Het boekje waarop we ons in deze overwegingen voor de vastentijd oriรซnteren heet โ€˜Jouw geld teltโ€™. Maar niet alleen je geld telt, alles wat met jouw leven te maken heeft telt. Wanneer je bij de God van Israรซl hoort omdat je een volgeling van zijn Zoon Jezus bent geworden, dan hoor je met huid en haar bij Hem. Je kunt niet een paar terreinen in je leven nog reserveren voor jezelf. Heilig betekent: โ€˜toegewijd aanโ€™. God heeft zich totaal aan ons toegewijd door zijn eigen Zoon naar deze wereld te zenden en op te offeren. Onze toewijding aan Hem kan daarom niet iets tweeslachtigs hebben.  

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป
Ik heb als pastor in de loop van mijn leven ontdekt, dat de meeste mensen er niet zo van houden op te vallen. Ik herken daar zelf ook wel iets van. Wanneer je opvalt door je manier van leven heb je het idee dat je je steeds moet verantwoorden tegenover de meerderheid, die al dan niet begrip toont. Soms kom je ook alleen te staan. En dat voelt niet prettig. Toch zullen we er vandaag in ons werelddeel wel op moeten rekenen dat we als christenen soms tegen de stroom in zullen moeten roeien. In bepaalde dingen zoals dienstbaarheid aan de naaste, zal men ons waarderen, maar in andere dingen die met de dienst aan God te maken hebben, zal men ons dom of bekrompen vinden. Daar moet je tegen kunnen.    

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ
K. H. Miskotte omschrijft de oproep โ€™Wees heiligโ€™ als volgt: โ€™Wees anders, want Ik ben anders. Ontken wat Ik ontken, verkies wat Ik verkies en verwerp wat Ik verwerpโ€™.  

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด
Denk nog eens even door over de uitdrukking โ€˜heel uw levenswandelโ€™. Zijn er terreinen van mijn leven, waar ik God niet echt toelaat? โ€˜Geldโ€™ is een heel gevoelig onderwerp voor de meeste mensen. We vertellen anderen niet hoeveel geld we hebben en wat we ermee doen. We vertellen het ook God niet. Maar er zijn meer terreinen, waar ik feitelijk voortdurend zelf de dienst uitmaak, als ik eerlijk ben. Durf die te benoemen en ze in gebed bij God te brengen.
                            โ€˜Neem mijn leven, laat het Heer,             
                             toegewijd zijn aan uw eerโ€™.    

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?
Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier.  

Copyright ยฉ 2021 Gabriel Financiรซle Bescherming. Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:
Stichting Encour en Gabriel Financiรซle Bescherming
Zielhorsterweg 71, 3813 ZX Amersfoort
info@encour.nl en info@gabrielfb.nl