Auteur: Wim Dekker
Dag 15: vrijdag 5 maart 2021 ย 

Weekthema: ๐—ฉ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด ๐—ฎ๐—ฑ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐˜€ – ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ
Tekstboek Jouw Geld Telt – Hoofdstuk 7ย t/m 8
๐—˜๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ๐—ต๐—ฒ๐—ถ๐—ฑ ๐—ต๐—ฒ๐—น๐—ฝ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—š๐—ผ๐—ฑ๐˜€ ๐˜„๐—ฒ๐—ด ๐˜๐—ฒ ๐—ธ๐—ถ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ๐—ป    

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Spreuken 4: 24-26
Doe weg van jou valsheid van mond en houd bedrog van lippen ver van je verwijderd. Laten je ogen recht vooruit kijken en je oogleden zich recht voor je houden. Baan het spoor voor je voet en laten al je wegen vaststaan.

Als je deze spreuken van vandaag leest in hun verband zal je zien dat de Wijsheidsleraar zegt dat je moet beginnen met je hart te bewaken. Daarna komen andere ledematen aan de beurt zoals lippen, ogen, voeten. Met het hart bedoelt hij niet het gevoel, maar eerder het navigatiesysteem van ons leven. Als dat niet in orde is, dan komt van de reis door het leven niets terecht. De voeten verdwalen, de ogen worden afgeleid, de oren luisteren naar de verkeerde praatjes, naar nepnieuws en laster. Geef je besturingssysteem de goede input, de database van Gods geboden en beloften.  

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป
Deze link leidt je naar de opname van een heel bekend kinderlied: โ€˜Bewaar je oog, bewaar je oog voor wat je zietโ€™. Het kost een paar minuten om het hele lied te beluisteren. Als je dat doet merk je dat heel veel lichaamsdelen voorbij komen: oor, oog, hart, hand, voet en nog meer. Het wordt zo lichtvoetig en vrolijk gezongen, dat je bijna zou vergeten hoe lastig het is. Misschien is dat ook wel goed. Wie niet vanuit de vreugde leeft, dat zij helemaal met lichaam en ziel het eigendom is van Jezus Christus, zou onder de zwaarte van de aansporingen kunnen bezwijken. Want ga er maar eens aanstaan in onze tijd, waarin onafgebroken onze zinnen geprikkeld worden. We kunnen daarin trouwens nog wel keuzes maken. We hoeven niet alles te zien, te horen, te proevenโ€ฆ    

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ
De vraag is niet: โ€˜Voelt het goed?โ€™ Maar: โ€™Zie ik het goed, zeg ik het goed, doe ik het goed?โ€™  

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด
Een moderne vorm van vasten zou kunnen zijn: in deze tijd de smartphone alleen voor de meest noodzakelijk dingen gebruiken. Het is nog niet zo lang geleden dat er helemaal geen smartphone was. Waarom zijn we daar in enkele jaren tijd zo afhankelijk van geworden, dat we denken er niet meer buiten te kunnen? Laat je oogleden voorlopig eens recht vooruit kijken in plaats van naar beneden. Recht vooruit: de weg die je mag gaan door het leven, waar God elke dag nieuwe uitdagingen voor je klaar heeft liggen alsmede nieuwe kracht om die aan te kunnen.    

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?
Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier.  
Copyright ยฉ 2021 Gabriel Financiรซle Bescherming.
Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:
Stichting Encour en Gabriel Financiรซle Bescherming
Zielhorsterweg 71, 3813 ZX Amersfoort
info@encour.nl en info@gabrielfb.nl