Auteur: Harmen Niemeijer

Dag 17: maandag 21 maart 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Geluk

Het beste medicijn

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Spreuken 3:6-8

Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg. Wees niet eigenzinnig, maar heb ontzag voor de HEER en ga het kwade uit de weg. Het zal je sterken als een medicijn, het verkwikt je lichaam.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Salomo zegt hier grote dingen. Denk bij alles wat je doet aan God en ga het kwade uit de weg! Hoe doe je dat? En wat is dan het kwade? Soms is het moeilijk om dat voor je te zien. Veel is onzichtbaar. Denk eens aan de uitbuiting van mensen in het globale zuiden voor de productie van onze spullen.

Voor mij komt in deze tekst de opdracht naar voren om te proberen het goede te doen. Juist in deze complexe samenleving, waar zoveel mogelijk is, maar er ook zoveel valkuilen zijn. Volgens Radar ziet de gemiddelde Nederlandse consument 5.000 reclame uitingen per dag. Een ongezonde hoeveelheid prikkels, die je allemaal willen overtuigen om iets te kopen of te doen.

Je zou deze tekst ook kunnen zien als een medicijn voor deze complexe samenleving. Het is een kwestie van jezelf de vraag durven stellen, bij alles wat je doet. Is dit wat God ook zou doen?

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

โ€˜What would Jesus do?โ€™

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Eind jaren ’90 liepen veel christenen met โ€˜What would Jesus do?โ€™ bandjes om. Ik zou je willen uitdagen om die vraag vandaag eens extra te stellen bij keuzes die je maakt.

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.

Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, berg en de tekst 'Vertrouw op de HEER met heel je hart, steun niet op eigen inzicht. Denk aan hem bij alles wat je doet, dan baant hij voor jou de weg. Spreuken 3:5-6'