Auteur: Renรฉ van Loon
Dag 18: dinsdag 9 maart 2021 ย 

Weekthema: ๐—ช๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ ๐—ผ๐—บ ๐˜๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป
Tekstboek Jouw Geld Telt – Hoofdstuk 9ย t/m 10

๐—š๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ๐˜ ๐—ด๐—ฒ๐—น๐˜‚๐—ธ๐—ธ๐—ถ๐—ด

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น –ย Handelingen 20:35
Ik heb u in alles laten zien dat men, door zo te arbeiden, het moet opnemen voor de zwakken en de woorden van de Heere Jezus in herinnering moet houden, namelijk dat Hij gezegd heeft: Het is zaliger te geven dan te ontvangen.
ย 
Paulus is op weg naar Jeruzalem. Het is de derde zendingsreis waaraan hij bezig is, en de Heilige Geest heeft hem duidelijk gemaakt dat hij in Jeruzalem gevangen genomen zal worden. Op het strand van Milete heeft hij een ontmoeting met de ouderlingen van de gemeente in Efeze. Paulus drukt hen op het hart, dat ze de Here Jezus trouw moeten blijven. Hij benadrukt dat hij zelf nooit uit winstbejag gehandeld heeft. Integendeel, altijd verdiende hij met zijn eigen handen zijn brood. Op die manier gaf Paulus invulling aan de woorden van Jezus, dat geven zoveel gelukkiger maakt dan ontvangen.ย  ย 

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป
Allerlei mensen hebben ontdekt hoe waar dit principe is, gelovig en niet gelovig. Zo maakte de steenrijke Rotterdamse havenbaron Jan Rijsdijk in 2020 bekend dat hij voor zijn dood zijn hele vermogen wil weggeven. โ€˜Ik ben met niets begonnen,โ€™ zei hij, โ€˜ik wil met niets gaan.โ€™ Kijk hier naar een interview met hem. In dit gesprek geeft hij aan altijd gedeeld te hebben, en hij moedigt iedereen aan om dat ook te doen.
Zelf heb ik vooral op 5 december vaak gemerkt hoe waar deze woorden van Jezus zijn. Als je met zorg een cadeautje voor iemand koopt en een surprise of een gedicht maakt, dan heb je al zoveel voorpret, dat je vooral uitkijkt naar het moment dat de ander het cadeautje van de stapel pakt. Op de avond zelf denk je dan: โ€˜O ja, dat is waar ook! Er is natuurlijk ook iets voor mij!โ€™ Ontvangen is leuk, maar geven is een feest! ย  ย  Uitspraak Wanneer is men โ€˜rijkโ€™? Als men veel te geven heeft. Niet als men veel heeft.
Tom Naastepad (1921-1996), theoloog en dichter. ย 

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด
Wat vind je van het principe van Jan Rijsdijk? Als je dat principe in je eigen leven zou willen toepassen, wat betekent dat dan voor je financiรซle planning? ย  ย 

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?
Wil jeย meer achtergrondinformatie overย de 40 dagen kalenderย en de schrijvers? Klik danย hier.
ย  Copyright ยฉ 2021 Gabriel Financiรซle Bescherming.
Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:
Stichting Encour en Gabriel Financiรซle Bescherming
Zielhorsterweg 71, 3813 ZX Amersfoort
info@encour.nlย enย info@gabrielfb.nl

Wil je deze e-mails niet langer ontvangen?
Hier kun jeย aanpassingen doenย ofย uitschrijven voor deze mailing