Auteur: Renรฉ van Loon
Dag 19: woensdag 9 maart 2021  

Weekthema: ๐—ช๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ ๐—ผ๐—บ ๐˜๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป
Tekstboek Jouw Geld Telt – Hoofdstuk 9 t/m 10

๐—๐—ฒ ๐—ผ๐—ป๐˜๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป๐—ด๐˜ ๐˜„๐—ฎ๐˜ ๐—ท๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—ฒ๐—ณ๐˜    

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Spreuken 11: 24-25
Er zijn er die mild uitdelen en nog meer ontvangen,
en er zijn er die meer inhouden dan rechtmatig is, maar het is tot gebrek.
Een zegenende ziel wordt verzadigd,
en wie te drinken geeft, die zal ook te drinken krijgen.
 
In de Bijbel komen we verschillende soorten wijsheid tegen. Soms lezen we dingen die tegen onze dagelijkse ervaring lijken in te gaan. Zo is het bijvoorbeeld ongelooflijk dat God ons aanvaardt ondanks al onze fouten, alleen omdat Jezus voor ons de rekening heeft betaald. Dat druist in tegen onze alledaagse ervaring: normaal gesproken worden wij juist keihard afgerekend op onze fouten. Het gaat in dit geval om Goddelijke wijsheid, die ons verstand te boven gaat.
In het boek Spreuken komen we vaak een ander type wijsheid tegen: levenswijsheid. De dichter heeft goed geobserveerd en komt dan tot zijn uitspraken. Zo trekt hij ook deze conclusie: wie een royale levensstijl heeft, ontvangt ook zelf veel. Wie knieperig is, heeft ook zelf altijd te weinig. Je hoeft maar om je heen te kijken om te zien dat dit klopt. Ook deze levenswijsheid komt van God.  

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป
Ze was oprecht verbaasd toen ik op ziekenbezoek ging: โ€˜Moet je kijken hoeveel kaarten ik heb gekregen! En zoveel telefoontjes en lieve appjesโ€ฆ Ik begrijp er niets van!โ€™ Ik moest lachen om haar oprechte verbazing. โ€˜Het verwondert mij niets!โ€™ zei ik. โ€˜Als er nu รฉรฉn is die klaarstaat voor anderen, die kaartjes stuurt, belt, en langsgaat met een pannetje soep, dan ben jij het wel!โ€™
Wie goed doet, goed ontmoet. SBS6 maakte er een serie programmaโ€™s over. Zie bijvoorbeeld dit grappige en ontroerende filmpje.
Vrijgevigheid is aanstekelijk. Het is een vrolijke levensstijl. Want geven maakt je zelf blij. En wie geeft, ontvangt. Op de meest onverwachte momenten en manieren krijg je de liefde terug, die jij zelf hebt gezaaid.    

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ
Happy people make happy people. (Gezien op een auto).  

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด
Het leven heeft zijn ups en downs. Lastige momenten blijven langer in je herinnering dan bemoedigingen en andere blijken van liefde die God en mensen je geven. Houd het eens een maand bij: alles wat je gegeven wordt, aan hartelijke woorden, liefde, zorg, aandacht. Ontdek wat het met je doet.     

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?
Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier.  
Copyright ยฉ 2021 Gabriel Financiรซle Bescherming. Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:
Stichting Encour en Gabriel Financiรซle Bescherming
Zielhorsterweg 71, 3813 ZX Amersfoort
info@encour.nl en info@gabrielfb.nl