Auteur: Renรฉ van Loon

Dag 2: donderdag 18 februari 2021

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: ๐—š๐—ผ๐—ฑ ๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ถ๐—ท

Tekstboek Jouw Geld Telt โ€“ Hoofdstuk 1 t/m 4

๐—š๐—ผ๐—ฑ ๐—ธ๐—ฒ๐—ป๐˜ ๐—ผ๐—ป๐˜€

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Psalm 139:3-4U onderzoekt mijn gaan en mijn liggen,U bent met al mijn wegen vertrouwd.Al is er nog geen woord op mijn tong,zie, HEERE, U weet het alles.God kent ons nog beter dan wij onszelf kennen. Dat is wat David in deze Psalm onderstreept. Dat besef kan ons angstig maken. David zelf heeft grote fouten gemaakt in zijn leven. Hij wilde soms wegvluchten uit Gods blikveld. Maar, zo zingt hij, dat lukt niet, hoe ver je ook reist. Daarom kun je het beter van de andere kant benaderen. Dat God je kent, geeft vooral rust. Wat zou je voor Hem willen verbergen? David eindigt de Psalm met een gebed of God hem ten volle wil doorgronden en het verkeerde wil wegnemen. Dan is het goed, voor nu en voor eeuwig.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Eรฉn van onze zonen woont boven de Afrikaandermarkt in Rotterdam-Zuid. Hoewel deze wijk niet goed bekend staat, is het gebied rond deze markt heel veilig. Waarom? Er staan overal cameraโ€™s. Iedereen wordt op die manier in de gaten gehouden. Heb je niets te verbergen, dan geeft cameratoezicht je een veilig gevoel. Maar heb je kwaad in de zin, dat voelt dit toezicht als een bedreiging.Hetzelfde geldt voor je geloofsleven. Het besef dat God je helemaal kent kan twee dingen met je doen. Als je van bepaalde dingen weet dat ze op het randje zijn, of zelfs daarover, dan wil je dat liever voor God verbergen. Je gaat dan het woordje โ€˜eigenlijkโ€™ gebruiken. โ€˜Eigenlijk zou ikโ€ฆ, maar jaโ€ฆโ€™ Gods alwetendheid maakt het leven dan lastig. Het wordt anders als je beseft dat God alleen maar het goede voorheeft met jou. Dan geeft zijn alwetendheid je juist een gevoel van rust en veiligheid. Hij wijst je de beste weg, ook als het gaat om je werk, je relaties, de manier waarop je omgaat met je bezit en je tijd.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

Een vriend is iemand die alles van je weet en toch van je houdt.

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Zet eens op een rijtje welke dingen je, als je heel eerlijk bent, onrustig maken wanneer je bedenkt dat God alles ziet en weet. Breng deze dingen in gebed en vraag aan God hoe Hij wil dat je hiermee omgaat.

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.