Auteur: Maroesja van der Pols

Dag 20: Donderdag 24 maart 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Gezondheid

Jong geleerd is jong gedaan

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Prediker 12:1

Gedenk aan uw Schepper in de dagen van uw jeugd, voordat de kwade dagen komen en de jaren naderen(โ€ฆ)

Hoe belangrijk is het, om al op een jonge leeftijd God te kennen. In de jaren die je vormen, al de wijsheid van God aan je kant te hebben staan. En Zijn liefde als we vallen of fouten maken. Soms zijn we ons te weinig bewust van de zorgeloosheid van onze jonge jaren en de basis die we dan krijgen voor ons leven. Prediker drukt ons op het hart om juist dan God voorop te stellen. Want dan is Hij meteen onze basis, en dan kunnen we alles aan.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Ik was een jaar of dertien, toen ik op de middelbare school – tijdens Godsdienstles nog wel – een moeilijke keuze moest maken. Op het programma stond een lessenserie over occultisme, met alles erop en eraan, incluis films. Alles in mij kwam in verzet. Ik wilde niet in die klas zitten en kijken naar dingen waar ik niet in geloofde. Ik vond dat ik zelf een keuze had, om hier wel of niet bij te zijn. En ik wilde niet. Mijn godsdienstleraar was verbijsterd en zeker niet van plan om mij de ruimte te geven voor een eigen keuze. Mijn vader was echter vastberaden. Hij ging op gesprek en de rest is geschiedenis.

Want een paar dagen later stond ik daar, voor mijn eigen klas, om uit te leggen waarom ik bij de komende lessen afwezig zou zijn. Ik heb uitgelegd wat ik al had geleerd van mijn ouders. Hoe ik van God hield. Dat ik zeker geloofde in meer dan enkel de dingen die we kunnen zien, maar dan via en met Hem. En dat ik ervoor koos om weg te zijn, als occultisme als optie werd gepresenteerd aan een klas vol jonge tieners. Het was voor mij, toen al, een kwade dag. Het is lastig om te gaan staan en weg te lopen, als je ergens niet wilt zijn. Maarโ€ฆ Gij geheel anders. Wij hebben keuzes te maken, dwars door de woelige dagen van het opgroeien en het leven heen. En weet je, door deze keuzes te maken vanuit Zijn licht en wijsheid, blijven we ook sterk en gezond. Die keuzes maken ons weerbaar en vitaal, doordat we leven vanuit Zijn goedheid. Want kracht, gezondheid en vitaliteit starten vanuit een sterke mindset, die op Zijn liefde is gebaseerd. Dan wordt een kwade dag zomaar een goede dag. Want Hij is daar. En Hij heeft onze dagen in Zijn hand.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

โ€œChildren are not a distraction of more important work. They are the most important work.โ€ – CS Lewis

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Hoe ga jij om met situaties waar je eigenlijk niet achter staat? Blijf je standvastig of doe je iets wat door anderen van je verwacht wordt? Probeer de komende tijd bewust keuzes te maken waarin je God betrekt.

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.

Prediker 12:1