Auteur: Wim Kater
Dag 21: vrijdag 12 maart 2021  

Weekthema: ๐—ช๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ ๐—ผ๐—บ ๐˜๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป
Tekstboek Jouw Geld Telt – Hoofdstuk 9 t/m 10

๐—ช๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ต๐—ฎ๐—ฟ๐˜๐—ฒ    

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Kolossenzen 3: 22-24
Slaven, wees in alles uw aardse heren gehoorzaam, niet met ogendienst als om mensen te behagen, maar oprecht van hart, in het vrezen van God. En alles wat u doet, doe dat van harte, als voor de Heere en niet voor mensen, in de wetenschap dat u van de Heere als vergelding de erfenis zult ontvangen, want u dient de Heere Christus. 
 
De relatie tussen werkgever en werknemer is anno 2021 anders dan in de tijd waarin Paulus zijn brief aan Kolosse schreef. Tegelijkertijd is dit een kernachtig stuk wat we, ongeacht onze rol in het leven, ter harte kunnen nemen. De focus ligt niet in de eerste plaats op werkverhoudingen tussen mensen, maar een werkverhouding tussen jou en God. Je doet je werk voor de Heer! Van Hem ontvang je de beloning (het hier gebruikte Griekse woord wordt alleen hier in het NT gebruikt). De Heer (Kurios) is Christus (Messias). Dus zowel werkgever als werknemer werken met Christus als de echte Werkgever voor ogen. In Gods ogen zijn ze gelijk. En daarbij werken ze oprecht met ontzag voor de Heer (vs 22). Dit laatste is de basishouding. Of beter gezegd: een fundamentele keuze vanuit je hart. Ontzag voor de Heer, ook wel โ€˜vreze des Herenโ€™ genoemd, betekent dat jij in alles Hem heel serieus neemt, ernstig rekening houdt met Hem. En de beloning? Geen eenmalige uitbetaling, maar een erfenis!   

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป
Tijdens het lezen, reflecteren en schrijven van het bovenstaande stukje zag ik als het ware mijn eigen leven in een spiegel. Werken is voor mij altijd een welkome bezigheid geweest. Natuurlijk ook met dagen en momenten die minder enthousiasmerend waren, maar werken is gezond. Een belangrijk moment van verandering was het besef dat mijn werk ertoe doet voor God. Dat het ook voor Hem waarde heeft. De scheiding tussen mijn geestelijk leven, het volgen van Jezus, en mijn dagelijkse commerciรซle werk viel weg. Aanvankelijk voelde het onwennig, bijna zondig. Al gauw voelde ik de hemelse vreugde in alles. Hoe gaaf is het om te ontdekken dat God, Schepper van hemel en aarde, intens betrokken is op je leven? Dat Hij heel concreet spreekt in de dagelijkse bezigheden? Werk en hart komen dan in lijn en balans. Niet omdat het moet, maar omdat de Bron stroomt. Werk met God voor ogen, ongeacht of het jouw eigen bedrijf is of dat je in dienst bent van.     

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ
Integraal leven met God is het beste middel tegen overwerkt raken.   

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด
Als voor jou bovenstaande een lastige is, begin dan is met heel concreet je werk/werkdag/agenda/ plannen aan God te geven. Gewoon door hardop te zeggen tegen God: โ€œDank U Vader dat ik vandaag mijnโ€ฆ aan u mag geven. Hier isโ€ฆ Hier zijn mijn afspraken โ€ฆ Ik bid om Uw leiding, wijsheid, bescherming en zegen. En als U andere plannen heeft, maak me dat dan duidelijk door de Heilige Geest, in Jezus Naam.โ€    

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?
Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier.  
Copyright ยฉ 2021 Gabriel Financiรซle Bescherming. Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:
Stichting Encour en Gabriel Financiรซle Bescherming
Zielhorsterweg 71, 3813 ZX Amersfoort
info@encour.nl en info@gabrielfb.nl