Auteur: Koert Jansen

Dag 22: zaterdag 26 maart 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Gezondheid

Het eindplaatje: geen pijn meer

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น:

Openbaring 21:4 En God zal alle tranen van hun ogen afwissen, en de dood zal er niet meer zijn; ook geen rouw, jammerklacht of moeite zal er meer zijn. Want de eerste dingen zijn voorbijgegaan.

Deze tekst uit Openbaringen zegt ons: de wending komt, een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Godโ€™s liefdevolle belofte wordt ingelost.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Mijn moeder, ze leeft helaas niet meer, kon slecht tegen het zien van wereldleed. Tijdens het dagelijkse NOS 8-uur journaal kon ze regelmatig uitroepen: “wat afschuwelijkโ€™โ€™! Het afgrijzen stond op haar gezicht te lezen. Mijn vader deed dat niet, maar hij maalde er wel over, maakte zich zorgen. En naarmate hij ouder werd sprak hij daar ook meer over, over het geweld, de haat en hoe het toch in vredesnaam verder moest in de wereld. In zijn laatste levensjaar vermengde zijn zorgen om de wereld zich met zijn persoonlijk leed โ€“ zijn vrouw stierf, zijn lichaam begon ernstige gebreken te vertonen en hij moest noodgedwongen verhuizen. In deze periode vroeg hij mij regelmatig: waarom laat God zich niet even zien aan de hemel? Dan is het voor iedereen meteen duidelijk en zal het geweld stoppen? Dit soort vragen had hij nooit gesteld, althans niet hardop. Hij was in vertwijfeling. Ik vond het moeilijk om antwoorden te geven, maar ik luisterde. En ik dacht: maar jij hebt vaak zelf iets van God laten zien. Zoals in de manier waarop je geld gaf of leende aan mensen in de problemen. Weet je nog, die vrouw met haar bedrijfje? Jij vroeg mij welke rente ze zou moeten betalen. Ik gaf mijn antwoord. En jij deelde die rente toen door twee. Kleine, sissende waterdruppeltjes op een gloeiende plaat. Maar in hun schittering het Koninkrijk weerspiegelend, dat aanstaande is.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

“Geloof ziet het best in het donker.” Bron: Sรธren Kierkegaard

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Wat zijn jouw kleine, sissende waterdruppeltjes op de gloeiende plaat?

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.