Auteur: Harmen Niemeijer

Dag 23: maandag 28 maart 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Gerechtigheid

Beter weinig maar rechtvaardig

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Psalm 37:5-7

Leg je leven in de handen van de HEER, vertrouw op hem, hij zal dit doen: het recht zal dagen als het morgenlicht, de gerechtigheid zal stralen als middagzon. Blijf kalm en wacht op de HEER, erger je niet aan wie slaagt in het leven, aan wie met listen te werk gaat.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Op sommige dagen overvalt al het onrecht in de wereld mij. Op zulke dagen kan ik bijna hopeloos worden. Hoe gaan we dit ooit oplossen? Deze tekst geeft mij dan hoop. Hoop dat ik mag vertrouwen op God, dat hij het recht zal laten dagen. Tegelijkertijd geeft deze tekst je ook een opdracht mee, namelijk leg je leven in Zijn handen. Wat betekent dat, je leven in Zijn handen leggen? Ik vind het mooi dat hierna direct wordt gesproken over de gerechtigheid die vanuit God komt. God is gerechtigheid en staat op tegen onrecht. Als jij je leven in Zijn handen legt, ligt daar ook een opdracht in voor jou. Ook al kan je niet alles wat krom is recht maken, je kan wel de eerste stap zetten.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

โ€˜Je kunt niet bepalen hoe de wind waait, wel hoe je zeilen staanโ€™.

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Op jouw eigen manier kun je je leven door God laten gebruiken om Zijn gerechtigheid te laten stralen. Denk hierbij ook in het klein: voor de staatkrantverkoper bij de supermarkt of je eenzame buur. Hoe kun jij gerechtigheid laten stralen in je leven, in je omgeving?

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.

Kan een afbeelding zijn van wolk, berg en de tekst 'Leg je leven in de handen van de HEER, vertrouw op hem, hij zal dit voor je doen: het recht zal dagen als het morgenlicht, de gerechtigheid stralen als de middagzon. Psalm 37:5-6'