Auteur: Ben Lankhaar
Dag 23: maandag 1 april 2019
Weekthema: Geld en geluk
Keuze tussen God en mammon


UIT DE BIJBEL
Lukas 16:11-12 “Als u dan wat betreft de onrechtvaardige mammon niet trouw bent geweest, wie zal u het ware toevertrouwen? En als u wat betreft het goed van een ander niet trouw bent geweest, wie zal u het uwe geven?”

UIT HET LEVEN
We kennen allemaal wel de tekst dat we niet God en de Mammon tegelijkertijd kunnen dienen. Die logica die gaat er bij mij wel in. Iets kan niet tegelijkertijd helemaal wit en helemaal zwart zijn. De keuze is toch eenvoudig? We willen toch God dienen? Maar met de Bijbeltekst hierboven voel ik me een stuk minder comfortabel. Ik ben me er lang niet altijd van bewust dat alles wat ik heb door God aan mij is toevertrouwd. Ik maak wel bewuste keuzes, maar een subliem rentmeester kan ik mezelf niet noemen. Financiën is sowieso al niet mijn ding. Ben ik daarin trouw geweest? Heel pijnlijk heb ik moeten ervaren dat de Mammon op slinkse manieren toch grip op mij had. Het gaf me zekerheden buiten Christus ook al dacht ik dat dit niet zo was. Krijgen we niet allemaal een warm gevoel bij het begrip ‘financiële zekerheid’? We worden in ieder geval gewaarschuwd voor de Mammon. Bouw niet op de schijnzekerheden die de Mammon ons voor ogen houdt, maar laten we onze zekerheid in Christus vinden. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

UITSPRAAK
Ik geloof en wil U dienen, kom mijn ongeloof en mijn onmacht te hulp.

UITDAGING
Ga voor jezelf na wat financiële zekerheid voor jou betekent. Brengt het jou aan het wankelen als deze zekerheid weg zou vallen? Dan kan het zijn dat je op de Mammon vertrouwt en daarmee op zand bouwt. Laat je geld je bij Christus brengen en bouw op Hem.                 

Wil je meer weten over deze 40 dagen kalender en hoe je hier zelf een vervolg aan kunt geven in je eigen leven? Klik dan hier.

Ons adres:
Gabriël en Encour
Zielhorsterweg 71
3813 ZX Amersfoort

Add Gabriel to your address book