Auteur: Ben Lankhaar
Dag 25: woensdag 3 april 2019
Weekthema: Geld en geluk
Geld als middel


UIT DE BIJBEL
1 Timotheüs 6:10 “Want geldzucht is de wortel van alle kwaad. Door daarnaar te verlangen, zijn sommigen afgedwaald van het geloof, en hebben zich met vele smarten doorstoken.”

UIT HET LEVEN
Volgens mij begeef ik me nu op glad ijs. Praten over de plaats die geld in ons hart kan innemen kan namelijk heel gevoelig liggen. Het kan akelig dichtbij komen. Wellicht liggen onze eigen hebzuchtige motieven verborgen onder allerlei slim bedachte argumenten, zonder dat we het zelf doorhebben. Probeer maar eens in dit mijnenveld uit te vogelen of onze motieven rondom geld wel zuiver zijn. Durf ik eerlijk te kijken naar wat er in mijn hart leeft? Ben ik wel in staat om het van mezelf te zien? Zit er diep in mijn hart toch dat verlangen om rijk te worden of om in ieder geval genoeg te hebben om geen zorgen te hebben en te kunnen voorzien in wat mijn hart begeert? Probeerde ik keuzes voor mezelf goed te praten door maar niet te hard te begeren en door met mijn overvloed ook nog wat goeds te doen? God ziet ons hart aan. Niet alleen wat er in ons hart leeft als we geld besteden, maar ook wat er in ons hart leefde toen we aan geld kwamen. We kunnen God eren, zowel in hoe we geld verdienen, als in hoe we dat geld gebruiken. We worden gewaarschuwd als geld het doel is in ons hart. Maar als geld slechts een bijrol speelt, dan kan het als middel bijdragen aan de hoofdrol, die Jezus heeft in ons leven. Dat is leven tot Zijn eer!

UITSPRAAK
De dubbele waarde van geld: zowel verkrijgen als uitgeven tot Gods eer.UITDAGING
Heb je veel geld, vraag jezelf dan af wat je gedaan of gelaten hebt om daaraan te komen. Wat heeft het gekost? Verlang je naar meer geld, vraag jezelf dan af wat je zou doen of laten om daaraan te kunnen komen. Wat zou het jou kunnen kosten?                     

Wil je meer weten over deze 40 dagen kalender en hoe je hier zelf een vervolg aan kunt geven in je eigen leven? Klik dan hier.

Ons adres:
Gabriël en Encour
Zielhorsterweg 71,
3813 ZX Amersfoort

Add Gabriel to your address book