Auteur: Ben Lankhaar
Dag 27: vrijdag 5 april 2019
Weekthema: Geld en geluk
Hoe geld gelukkig kan maken


UIT DE BIJBEL
1 Kronieken 29:9 “Het volk was verblijd over hun vrijwillig geven, want zij gaven met een volkomen hart vrijwillig aan de HEERE. Ook koning David verblijdde zich in hoge mate.”

UIT HET LEVEN
Bij gelukkig worden van geld, denken we wellicht aan hoe prettig het is als je geen zorgen hoeft te hebben over geld. Hoe fijn is het als je niet ieder dubbeltje hoeft om te draaien en heel veel moet laten om rond te komen. Geld en geluk hebben echt wel wat te maken met elkaar. Let wel op, want we hebben de neiging om deze waarde van geld flink te overschatten. Bij de vrijwillige gave voor de tempelbouw zien we bij koning David een vorm van geluk die van een totaal andere orde is. De vreugde die hij en het volk hadden om wat ze met een volkomen hart vrijwillig gegeven hadden, is onbeschrijfelijk. Ik word er al blij van als ik deze geschiedenis lees in 1 Kronieken 29, laat staan hoe de blijdschap geweest was als je toen één van die volksgenoten geweest zou zijn. De vreugde bij David is zo groot dat hij niet anders kan dan God hiervoor loven en prijzen. David verblijdt zich al in hoge mate over wat er gebeurd is, maar zijn blijdschap is nog groter omdat hij beseft dat het God zelf is die dit mogelijk gemaakt heeft. In 1 Kronieken 29:14 staat: “Want wie ben ik, en wat is mijn volk, dat wij de kracht zouden hebben om vrijwillig te geven zoals dit? Want van U is alles, en uit Uw hand hebben wij het U gegeven.” Diep ontzag voor God en verwondering en vreugde over wie Hij is en wat hij voor ons doet en gedaan heeft. Denk bijvoorbeeld aan Pasen.

UITSPRAAK
Als je met hetgeen je van God ontvangen hebt tot een zegen voor anderen mag zijn, dan heb je geluk in het kwadraat. Onbetaalbaar!

UITDAGING
Maak van het gebed in vers 14 jouw persoonlijke gebed en bedenk voor welke giften die je gegeven hebt, je God de eer mag geven.                     

Wil je meer weten over deze 40 dagen kalender en hoe je hier zelf een vervolg aan kunt geven in je eigen leven? Klik dan hier.

Ons adres:
Gabriël en Encour
Zielhorsterweg 71 
3813 ZX Amersfoort

Add Gabriel to your address book