Weekthema: De vroege kerk en bezit

UIT DE BIJBEL – Jakobus 1:27
De zuivere en onbevlekte godsdienst voor God en de Vader is dit: wezen en weduwen bezoeken in hun verdrukking en zichzelf onbesmet bewaren van de wereld.

Met godsdienst wordt in dit vers het zichtbare en openbare aspect van je geloof in de Here Jezus bedoeld. In de tijd waarin Jakobus deze brief schreef hadden weduwen en wezen het extra moeilijk om in hun levensonderhoud te kunnen voorzien. Niet in het minst omdat ze er alleen voor stonden. Daarom roept Jakobus zijn lezers op om deze groep te bezoeken, letterlijk maar ook figuurlijk, door ze bij te staan in hun moeite om rond te komen.

UIT HET LEVEN
Toen mijn vader ruim twee jaar geleden overleed werd ik zelf een wees. Het besef dat je ouders niet meer leven maakt je meer bewust van de eindigheid van het leven. Ik ben gezegend met een gezin, een kerkelijke gemeente en lieve vrienden om me heen. Ik stond er niet alleen voor. Maar het maakte wel dat ik oog heb gekregen voor de weduwen en wezen van onze tijd. En dan bedoel ik mensen die het in onze tijd moeilijk hebben om rond te komen. Of die echt eenzaam en alleen zijn en geen aansluiting vinden.

UITSPRAAK
“Ik maak me niet zoveel zorgen of God wel aan mijn kant staat, ik ben meer bezorgd of ik wel aan Gods kant sta.” Abraham Lincoln

UITDAGING
Neem je voor om de komende week iemand uit je buurt of kerkelijke gemeente te bezoeken die eenzaam is en vraag hem/haar of je ze ergens mee kunt helpen.   

Auteur:  Fokke Kooistra

Wil je meer weten over deze 40 dagen kalender en hoe je hier zelf een vervolg aan kunt geven in je eigen leven? Klik dan hier.