Auteur: Maroesja van der Pols

Dag 29: maandag 4 april 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Genade

Rijk door zijn genade

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – 2 Korintiรซrs 8:9

Want u kent de genade van onze HEERE Jezus Christus, dat Hij omwille van u arm is geworden, terwijl Hij rijk was, opdat u door Zijn armoede rijk zou worden.

Wat een rijkdom staat er al in deze ene tekst. We beginnen altijd met genade, want wij hebben onze redding niet verdiend maar ‘om niet’ gekregen. Omdat onze Heer en Redder het ultieme offer heeft gebracht en alles heeft gegeven, hebben wij alles in Hem ontvangen. Het evangelie in รฉรฉn zin: Wij leven ten volle omdat Hij is gestorven. Een vol en rijk leven, omdat Hij ons eerst heeft liefgehad.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Voor mij is het lastig om iets te ontvangen. Als ondernemer, als vriend of als moederโ€ฆ Ik ben vaak degene die iets voor anderen koopt of betaalt. Ik hou ervan om gul te zijn, soms op het gรชnante af. Ik kan mij nog een kraamvisite herinneren, waar ik zelfs een beetje zat werd van de stroom aan cadeaus die uit mijn eigen tas kwam. Maar als ik iets krijg, dan kan ik worstelen. Als ik eerlijk ben, vind ik niet altijd dat ik het verdien, zoveel lievigheid of goedheid van anderen.

Als ik kijk naar het ultieme cadeau, het grootste dat ooit iemand voor mij gedaan heeft, dan heb ik ook gelijk. Ik verdien niet wat Jezus voor mij heeft gedaan. Mijn hoofd kan er niet bij, dat Hij uit liefde voor mij is gestorven. Dat Hij de heerlijkheid van de hemel heeft achtergelaten, mens is geworden zoals ik, zodat ik naar de hemel kan gaan. Dat verdien ik niet. Maar ik heb het toch gekregen. Ik heb zelfs rijkdom ontvangen, door wat Hij heeft gedaan.

Wij hebben een gevende God, die ervan geniet om ons te overladen met cadeaus. Vele malen meer dan ik op een onbewaakt moment op een kraamvisite. En hoe die cadeaus eruit zien, dat is aan Hem. Of dat nu een voorziening in financiรซn is, of een gezond en sterk leven, of de verlangens van je hart, ofโ€ฆ al die zaken. Ik heb ervoor gekozen om gewoon te ontvangen, als Hij geeft. Hij weet – zonder twijfel – wat Hij aan het doen is.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

Ik vroeg aan Jezus hoeveel Hij van mij hield. โ€œZoveel!โ€, zei Hij. Hij sterkte Zijn armen uit en stierf voor mij.

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Vandaag dagen we je uit dit uitgebreide recept https://gabrielfb.nl/wp-content/uploads/danielvasten.nl-Het-zwarte-bonenschotel-met-romige-limoen-koriander-dressing.pdf te maken en daar bewust van te genieten als cadeau voor jezelf en eventuele gezinsleden.

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.