Auteur: Renรฉ van Loon

Dag 3: vrijdag 19 februari 2021

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: ๐—š๐—ผ๐—ฑ ๐—ฒ๐—ป ๐˜„๐—ถ๐—ท

Tekstboek Jouw Geld Telt โ€“ Hoofdstuk 1 t/m 4

๐—•๐—ฒ๐˜๐—ฟ๐—ผ๐˜‚๐˜„๐—ฏ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฒ ๐—ฟ๐—ฒ๐—ป๐˜๐—บ๐—ฒ๐—ฒ๐˜€๐˜๐—ฒ๐—ฟ

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Lukas 16: 10-11Wie trouw is in het minste, is ook in het grote trouw. En wie onrechtvaardig is in het minste, is ook in het grote onrechtvaardig. Als u dan wat betreft de onrechtvaardige mammon niet trouw bent geweest, wie zal u het ware toevertrouwen?

In Lukas 16 plaatst Jezus de keuzes die wij hier op aarde maken in het licht van de eeuwigheid. Jezus vertelt over een rentmeester die geld en goed gebruikt om vriendschappen voor het leven mee op te bouwen. Hoe onrechtvaardig deze man ook is, de โ€˜kinderen van het lichtโ€™ kunnen van hem leren, zegt de Meester. Geld krijgt pas betekenis is als je er anderen mee helpt. Zรณ krijgt geld eeuwigheidswaarde. De manier waarop wij hier op aarde met ons geld omgaan is dus een test voor onze betrouwbaarheid: als wij ons geld inzetten ten dienste van God en mensen, hebben we begrepen waar het om draait: de liefde tot God en de naaste. Dan vertrouwt onze hemelse Vader ons ook grotere dingen toe, zelfs het eeuwige leven.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Het is meestal erg handig als รฉรฉn van je buren een sleutel heeft van je huis. Als je een keer per ongeluk de voordeur achter je hebt dichtgetrokken en je bent je sleutelbos vergeten, is het prettig als je buren je weer in jouw eigen huis kunnen laten. En als ze ook nog tijdens je vakantie de planten willen verzorgen, is dat helemaal plezierig. Maar als je ergens nieuw komt wonen, aan wie vertrouw je die sleutel dan toe? Dat is nogal wat! Hoe weet je dat die ander betrouwbaar is? Vaak krijg je al snel een beeld van iemand door kleine dingen. Hoe gaat die ander om met zijn of haar kinderen? Gedraagt de ander zich sociaal? Hoe gaat die ander om met zijn of haar eigen spullen? De gewone, kleine dingen laten zien hoe iemands karakter is.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

Roofdieren tonen hun ware aard als ze bloed zien; mensen als ze geld zien.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

Kijk eens in je bank-app of in je mapje met bankafschriften naar uitgaven die je deed in รฉรฉn week. Als je uitgaven een test zijn voor je betrouwbaarheid, hoe kom je dan uit die test?

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.