Auteur: Gé Drayer
Dag 30: dinsdag 9 april 2019
Weekthema: Tienden
Joodse kijk op tienden


UIT DE BIJBEL
Lukas 11:42 “Maar wee u, Farizeeën, want u geeft tienden van de munt en de wijnruit en van alle kruiden, maar u gaat voorbij aan het recht en aan de liefde van God. Deze dingen zou men moeten doen en die andere dingen niet nalaten.”

UIT HET LEVEN
Jezus is tegenover de joodse leidinggevenden altijd heel direct. Hier veegt hij de vloer aan met hun voldoen aan zelfs de kleinste regeltjes van de wet uit eigenbelang en eerzucht. In feite legt Hij de vinger op het scherpe contrast in hun leven: van buiten vlekkeloos, maar van binnen dor en doods. In hun ijver om aan de letter van de wet te voldoen hebben ze geen oog voor Gods recht en liefde. Erger nog: daarmee misbruiken ze hun positie en ambt en zijn ze geen ‘reclame’ voor het dienen van God. Het trieste is dat ze zichzelf daarmee geestelijk uithongeren zonder dat ze het doorhebben.
Soms kom je mensen tegen die ook zo zijn. Zo uit balans, dat het pijn doet. Soms kom je mensen tegen die zo in balans zijn, die zo mens uit één stuk zijn, dat het je blij en klein maakt. En je bij jezelf denkt: was ik ook maar zo.
Let wel: God eist het niet van ons, Hij vraagt het van ons. Hem dienen met heel mijn hart, mijn kennen en mijn kunnen – met alles wat ik heb – Hem eer geven, dag aan dag.

UITSPRAAK
Veel sociale media stimuleren je om je zelf beter voor te doen dan je bent.

UITDAGING
Hoe groot is de tegenstelling tussen jouw binnen- en jouw buitenkant? Maak een lijstje van die zaken die daarom gecorrigeerd moeten worden en maak een realistisch plan om daaraan uitvoering te geven.                   

Wil je meer weten over deze 40 dagen kalender en hoe je hier zelf een vervolg aan kunt geven in je eigen leven? Klik dan hier.

Ons adres:
Gabriël en Encour
Zielhorsterweg 71 
3813 ZX Amersfoort

Add Gabriel to your address book