Auteur: Cora Treuren

Dag 31: woensdag 6 april 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Genade

Een geschenk van God

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Mattheรผs 6:11

Geef ons heden ons dagelijks brood.

Het is een korte zin in het gebed dat Jezus ons leerde bidden. Met deze bekende woorden uit het โ€˜Onze Vaderโ€™ leert Hij ons om te leven van genade. Het bemoedigende van de eerst drie woorden โ€˜Geef ons hedenโ€™ is dat genade zich richt op het โ€˜nuโ€™ en dat God het is die ons voorziet. We mogen met lege handen bij Hem komen. De laatste drie woorden โ€˜ons dagelijks broodโ€™ geeft ook rust. We hoeven ons, net als het volk Israรซl dat per dag manna ontving (Exodus 16), geen zorgen te maken om de nood van morgen (of van volgende week of volgend jaar).

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Kortgeleden luisterde ik een podcastserie over Bob. Bob wil heilig worden, in de serie neemt Bob de luisteraar mee in zijn zoek naar heiligheid in het dagelijks leven. Hij gaat allerlei delen van zijn leven langs en denk na over wat heiligheid in dat domein van het leven kan betekenen. Ook probeert hij gewoonten aan te nemen die hem helpen in het heilig worden. Een daarvan is dat wanneer hij op zijn horloge ziet dat het een heel uur is (grote wijzer op 12) dat hij in zichzelf de zin zegt: โ€œweer een uur dichter bij de eeuwigheidโ€. Ik vind dat een mooie gewoonte en tegenwoordig als ik het hele uur zie probeer ik deze zin ook bewust dan wel te denken en wanneer het kan hardop te zeggen. Het zet mij op die momenten even letterlijk stil. Het zet mij stil dat het hier in het nu in verhouding staat met de eeuwigheid en dat ik daar door genade naar mag uitzien.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

Genade wordt verleend, niet afgedwongen; Zij drupt, als zachte regen uit de hemel op aarde neer, en brengt een dubbele zegen: Zij zegent hem die geeft, hem die ontvangt. – William Shakespeare.

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Lunch vandaag eens extra dankbaar met deze gezonde groenteburgers https://gabrielfb.nl/wp-content/uploads/danielvasten.nl-Groenteburger.pdf in plaats van brood.

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.

Bijbeltekst van de dag - dag 96 - afbeelding 68673 (Mattheรผs 6:11)