Auteur: Gé Drayer
Dag 31: woensdag 10 april 2019
Weekthema: Tienden
Gerechtigheid en geven


UIT DE BIJBEL
Psalm 15:1-2 “HEERE, wie zal verblijven in Uw tent? Wie zal wonen op Uw heilige berg?
Hij die oprecht wandelt en gerechtigheid beoefent, die met zijn hart de waarheid spreekt.”

UIT HET LEVEN
Meedoen aan de Tour de France kan alleen als je daarvoor de benodigde kwaliteiten hebt. Meedoen aan de Alpe d’HuZes mag je alleen als je minimaal € 2.500 meebrengt. Eerst moet de organisatie ervan overtuigd zijn dat je daaraan voldoet en dan pas mag je meedoen. Wonen bij God, Zijn heilige berg beklimmen kan ook alleen als je kwalificeert. De gevraagde kwalificaties zijn dat je in je leven blijk geeft dat je weet wat goed en opbouwend is voor de ander. Dat jij je oprecht, eerlijk, onberispelijk en vroom opstelt tegenover je medemens en de schepping. Zo strijkt deze psalm ons vandaag heerlijk tegen onze haren in: want wie kan dat, wil dat, volbrengt dat? En iemand kan zelfs zeggen dat het helemaal niet daarom gaat… Je kunt daar samen een mooie, hopelijk stevige, boom over op zetten. Feit blijft dat als je bij God wilt behoren je daar hard voor zult moeten werken:Op je hart letten (wil ik me daar echt wel voor inzetten?),Op je woorden letten (ze moeten vertolken wat er in je hart leeft),Maar voor alles: Jezus als ‘kopman’ accepteren en volgen: anders wordt het echt niets!Geloven en daaruit leven heeft meer weg van een wielerwedstrijd dan je misschien zou willen.

UITSPRAAK
Openbaring 3:20b “Als iemand Mijn stem hoort en de deur opent, zal Ik bij hem binnenkomen en de maaltijd met hem gebruiken en hij met Mij.”

UITDAGING
Vraag je zelf af: besef ik voldoende wat ik van anderen verwacht? Is mijn denken en handelen gericht op de bevrijding van mensen met wie ik omga? Train jezelf om de wedstrijd te volbrengen, ook in het delen van dat wat je ontvangen hebt.                       

Wil je meer weten over deze 40 dagen kalender en hoe je hier zelf een vervolg aan kunt geven in je eigen leven? Klik dan hier.

Ons adres:
Gabriël en Encour
Zielhorsterweg 71 
3813 ZX Amersfoort

Add Gabriel to your address book