Auteur: Joรซlla Opraus

Dag 32: donderdag 7 april 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Genade

Handelen uit genade

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Hebreeรซn 13:5-6

Laat u niet door het geld in beslag nemen. Wees tevreden met wat u hebt, want God heeft gezegd: โ€˜Ik zal altijd voor u zorgen, Ik zal u nooit in de steek laten.โ€™ Daarom kunnen wij goede moed hebben en zeggen: โ€˜De Here helpt mij, daarom hoef ik niet bang te zijn voor wat een mens mij kan aandoen

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Toen ik op mijn 24e tot geloof kwam, had ik al flink wat jaren met verkeerde keuzes achter me. Ik was in de wereld opgegroeid, gebroken en zoekende en had โ€˜geldโ€™ gevonden als mijn veiligheid. โ€˜Als ik maar genoeg geld op mijn spaarrekening heb staan, kan ik altijd wegโ€™, was mijn drive en motto. Zo zocht ik mijn eerste baan in het bankwezen, vanwege de gemiddelde hoogte van het salaris. Had ik drie banen naast mijn studie, omdat een steeds harder groeiend spaarsaldo toch wel heel fijn was. En begrijp me niet verkeerd, er is niks mis met een goed arbeidsethos of sparen. De Rotterdamse mentaliteit van โ€˜niet lullen, maar poetsenโ€™ is me zeker niet vreemd. De hamvraag is: in wie of wat is je vertrouwen? Ik kende God niet en zocht mijn veiligheid in de hoogte van mijn spaarrekening.

Eenmaal tot geloof gekomen, was dat niet direct weg natuurlijk. De eerste maanden keek ik nog altijd het giftenmandje weg, of probeerde ik er onder uit te komen met een eventuele verdwaalde stuiver in mijn jaszak. Maar grappig genoeg, was dat wel het eerste waar God mee aan de slag ging in mijn hart. Om de switch te maken van geld vertrouwen, naar Hem vertrouwen met alles wat ik heb. Zonder geld stiekem als back-up te houden. En laten we heel eerlijk zijn, dat is uiteindelijk ook de meeste veilige plek. En dat bevestigt deze tekst maar mooi.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

‘Relying on God has to begin all over again everyday as if nothing had yet been done’.

Vertaling: Op God vertrouwen moet elke dag opnieuw beginnen alsof er nog niets gedaan was. Bron: C.S. Lewis

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Ik zou je willen uitdagen om heel eerlijk te zijn naar jezelf en bovenal naar God over de bron van je vertrouwen. Is Hij dat al volledig? Of zijn er nog andere dingen die je als back-up hebt bewaard? Vertel het Hem en geef alle back-ups aan Hem. Hij is vertrouwenswaardig.

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.