Auteur: Gé Drayer
Dag 32: donderdag 11 april 2019
Weekthema: Tienden
Jezus en de tienden


UIT DE BIJBEL
Lukas 18:14b “Want ieder die zichzelf verhoogt, zal vernederd worden en wie zichzelf vernedert, zal verhoogd worden.”

UIT HET LEVEN
Stel u voor: twee mensen die de samenkomst van Gods gemeente binnen komen. De een weet zich er thuis. Heeft er zijn (goede) contacten. Ziet zichzelf vooral als een geslaagd mens. Hij weet hoe zaken in elkaar steken en straalt dat daar ook uit. Ook tegenover zijn Heer. Hij zegt: ‘Heer, hier ben ik.’ Maar de Heer zei niets terug en liet hem vertrekken. De ander komt ook binnen maar wordt er haast met de nek aangekeken. Voelt zich er niet echt op zijn gemak. Is eigenlijk nog steeds een buitenstaander. Hij voelt zich minderwaardig, ook tegenover God, om wie hij is en wat hij betekent. Maar hij is op zoek omdat hij beseft: het is mijn eigen schuld.
 
Wie maakt het meest aanspraak op ‘farizeeër-zijn’?
Op wie lijk jij, al is het maar ‘een klein beetje’?

UITSPRAAK
Het gaat er niet om hoeveel je geeft, maar vanuit welke intentie je geeft … en dat mag best veel zijn.

UITDAGING
Bevraag je zelf vandaag – en in ’t vervolg minstens één keer per week – op de motivatie waarom je iets doet, zegt en geeft. Bid dat Gods Geest je helpt om je slechte motivatie uit te bannen en oprecht te zijn in wat je geeft etc.                   

Wil je meer weten over deze 40 dagen kalender en hoe je hier zelf een vervolg aan kunt geven in je eigen leven? Klik dan hier.

Ons adres:
Gabriël en Encour
Zielhorsterweg 71 
3813 ZX Amersfoort

Add Gabriel to your address book