Auteur: Harmen Niemeijer

Dag 33: vrijdag 8 april 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Geven

De genoegzaamheid van genade

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – 2 Korintiรซrs 12:9

Maar hij zei: ‘je hebt niet meer dan mijn genade nodig, want kracht wordt zichtbaar in zwakheidโ€™. Dus laat ik mij liever voorstaan op mijn zwakheid, zodat de kracht van Christus zichtbaar wordt.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Voorstaan op zwakheid. Wat is dat? Paulus heeft het in 2 Korinthe 12 over een doorn die hem tegenhoudt. Een doorn van een engel van Satan. Hij heeft God gevraagd of hij het weg wil halen, zodat hij niet geremd wordt in zijn werk. Een logische vraag, want Paulus is bezig met het opbouwen van de Kerk en die doorn weerhoudt hem van deze belangrijke taak. God geeft hier niet het antwoord wat we verwachten. Hij geeft aan dat juist de zwakheid die Paulus krijgt door deze doorn, Gods kracht zichtbaar maakt. Juist in de kwetsbaarheid, komt God naar voren. Kwetsbaarheid is een woord wat ik moeilijk vind en volgens mij niet helemaal past bij onze individualistische samenleving. Onze wereld vraagt om het โ€˜perfecteโ€™ plaatje. Je moet een goede studie doen, liefst zonder vertraging. Daarna snel een mooie baan vinden zodat je je huis mooi kan inrichten, minimaal twee keer per jaar op vakantie kan gaan en je รฉcht van het leven kan genieten. We durven niet meer te laten zien dat het leven niet alleen over rozen gaat. We duwen het kwetsbare weg, we poetsen het op.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

“Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen” Bron: onbekend

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Denk tijdens een korte wandeling door de natuur eens na over de volgende vraag. In welke situaties gaf jouw eigen kwetsbaarheid juist ruimte om Gods kracht zichtbaar te maken aan de mensen om je heen?

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.

2 Korintiรซrs 12:9