Auteur: Koert Jansen

Dag 35: maandag 11 april 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Geven

Geven en ontvangen

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Handelingen 20:35

Ik heb u in alles laten zien dat men, door zo te arbeiden, het moet opnemen voor de zwakken en de woorden van de Heere Jezus in herinnering moet houden, namelijk dat Hij gezegd heeft: Het is zaliger te geven dan te ontvangen.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Mensen die vrijgevig in het leven staan vind ik inspirerend. Ze bieden een oase van warmte en wijsheid. Zo iemand is Jan Huijgen, de boer-filosoof van de Eemlandhoeve. Ik huur al jaren een kleine kantoorruimte bij hem waar ik me in rust kan terug trekken om te werken of juist mijn hoofd leeg te maken. Zodoende heb ik Jan goed leren kennen. Hij ontvangt iedereen die op zijn erf komt met even grote gastvrijheid en interesse: wees welkom, waar kom je vandaan, wat kom je doen. Elke bezoeker gaat met tenminste รฉรฉn geschenk weer naar huis. Marieke heeft een nieuw idee voor een bedrijf gekregen. Jaap kreeg zin in een nieuw eetpatroon. Wim ontving een boek. En Willemijn heeft een contact gekregen met wie ze mag komen praten over haar onderzoek. Het gaat automatisch bij Jan, zonder moeite en zonder enig effectbejag. Het vloeit, en naar zijn Bron hoef je niet lang te zoeken.Ook ik heb in de afgelopen jaren veel van hem ontvangen. Naast boeken waren dat vooral inzichten, dromen en aanmoedigingen. Onbetaalbaar. Deze geschenken hebben mij geholpen mijzelf ook vrijgeviger op te stellen. Minder calculerend en juist meer open en verwachtingsvol in het leven te staan. Jan is geen groot zakenman, daardoor zijn de inkomsten van de Eemlandhoeve vaak onvoldoende. Zo zie je dat de gevende mens soms zelf in het nauw komt. Laten we deze mensen vasthouden en samen voor hun oases zorgen, delend van onze rijkdom.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

“Wie niet kan delen, kan ook niet vermenigvuldigen.”

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Ken jij mensen in je omgeving die ook veel geven maar daardoor soms zelf in het nauw komen? Hoe zou jij hen kunnen helpen?

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.