Auteur: Renรฉ van Loon
Dag 36: dinsdag 30 maart 2021  

Weekthema: ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ผ๐—ฟ๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ณ 
Tekstboek Jouw Geld Telt – Hoofdstuk 16 t/m 17

๐——๐—ฒ ๐—ธ๐—ฒ๐˜‚๐˜‡๐—ฒ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐—ท๐—ผ๐˜‚  

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น  – Deuteronomium 30: 15-16
Zie, ik heb u heden het leven en het goede voorgehouden, maar ook de dood en het kwade. Want ik gebied u heden de HEERE, uw God, lief te hebben, in Zijn wegen te gaan en Zijn geboden, Zijn verordeningen en Zijn bepalingen in acht te nemen. Dan zult u leven en talrijk worden, en zal de HEERE, uw God, u zegenen in het land waar u naartoe gaat om het in bezit te nemen. 
 
Mozes is gekomen aan het einde van zijn lange leven. In zijn slottoespraak voor het volk Israรซl doet hij een gepassioneerd appรจl op de mensen om trouw te blijven aan de HERE. Maar hij beseft ook dat God vrijheid geeft: Hij dwingt niemand om Hem te dienen. Daarom wijst Mozes op de uiterste consequenties: trouw aan God leidt tot leven en zegen, ontrouw aan God leidt tot ellende en dood. Zegen betekent niet altijd materiรซle voorspoed. God kan ons in alle omstandigheden Zijn zegen geven, ook in armoede en tegenspoed. Omgekeerd: als wij kiezen voor een weg tegen Zijn bedoelingen in, staat hier een duidelijke waarschuwing: dat is een doodlopende weg. Vandaar de oproep: โ€˜Kies voor het leven!โ€™    

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป
De grote evangelist Billy Graham trok de wereld over en trok stadions vol mensen als hij het Evangelie bracht. Steeds stelde hij mensen voor de keuze, net als indertijd Mozes: het is vรณรณr of tegen God, je geeft je over aan Jezus of niet. Graham liet nadrukkelijk zien dat niet kiezen รณรณk een keuze inhoudt. Je daden laten zien wat je kiest. Als je de tijd laat verstrijken, maakt de tijd de keuze. Ben je wel blij met wat dan de uitkomst is? God geeft je de kans zรฉlf te kiezen. De zegen ligt ook voor jou klaar. De boodschap van Billy Graham hoor je hier.     

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ
Het verschil tussen wie je bent en wie je wilt zijn is wat je doet.   

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด
De grote uitdaging is om de keuzes in je leven niet uit te stellen. Welke keuze zeurt al langere tijd in je hoofd? Van welke keuze weet je dat je die moet maken? Hak de knoop vandaag nog door!     

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?
Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier.  
Copyright ยฉ 2021 Gabriel Financiรซle Bescherming. Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:
Stichting Encour en Gabriel Financiรซle Bescherming
Zielhorsterweg 71, 3813 ZX Amersfoort
info@encour.nl en info@gabrielfb.nl