Auteur: Maroesja van der Pols

Dag 37: woensdag 13 april 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Geven

Geven is een feest

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Deuteronomium 16:17

Maar ieders geschenk moet overeenkomen met de zegen van de HEERE, uw God, die Hij u gegeven heeft.

Deze tekst staat in het kader van het vieren van de feesten, de drie grote momenten per jaar dat het volk van God bij elkaar kwam om blij te zijn. En op zoโ€™n feest kom je natuurlijk niet met lege handen, maar met een geschenk dat die dankbaarheid uitdrukt. En hoe mooi is het dan, dat God je nooit overvraagt, maar rekening houdt met jou. Zelfs op een feest waar Hij centraal staat.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Mijn hele familie komt zo ongeveer uit Rotterdam. Daar zijn we ook trots op; wij zijn de harde, nuchtere werkers. De mensen die overeind blijven staan in de storm. De mensen die niet blijven praten, maar ook de mouwen kunnen opstropen en gewoon aan de slag gaan. Aanpakken! En die houding en deze erfenis, dat gedachtegoed, zie je eigenlijk in alles terug als we niet uitkijken.

Bij mijn tante en oom hing vroeger een tegeltje in de keuken: โ€œMannenwerk is van zon tot maan, maar vrouwenwerk is nooit gedaan.โ€ Dat je het maar weet. En geinig dat zoโ€™n spreuk ook gewoon in de keuken hing. Een andere spreuk, die wij als christenen te pas en te onpas gebruiken, is: โ€œora et laboraโ€. Bid en werk. Klinkt goed, zeker in mijn Rotterdamse oren.Maar klinkt dat ook goed in het licht van deze tekst en de context waarin deze staat? Natuurlijk is het goed om hard te werken, maar we vergeten de tijd te nemen om te vieren. Om blij te zijn met de goedheid van God. Want: het werk dat ons gegund is, de gezondheid die we nodig hebben om ons werk te doen, de voorziening waarmee we onze verantwoordelijkheden kunnen dragen is iets om bij stil te staan. Zonder Zijn goedheid zijn we niets. In de bijbel werden deze feesten gewoon verplicht gesteld. Je zet drie keer per jaar apart om voor het aangezicht van God dankbaar te zijn. En zoals bij elk feest kom je dan met een geschenk, dat bij jou past en iets zegt over jouw relatie met de gastheer. Zelfs een Rotterdammer als ik mag dus een nieuwe spreuk omarmen: Kom en Feest. Misschien leuk om die eens in de keuken op te hangen..

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

Als passend geschenk voor jullie, lezers: de beste gangmaker voor een Hemels feestje. Klik hier voor het filmpje https://www.youtube.com/watch?v=_16b3tYd8pE.

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Nodig eens wat mensen bij je thuis uit waarmee jij je dankbaarheid wilt delen. Kook een heerlijk (gezond) gerecht voor ze zoals deze venkelsalade https://gabrielfb.nl/wp-content/uploads/danielvasten.nl-Venkelsalade-met-grapefruit.pdf.

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/

Lucas 6:38