Auteur: Cora Treuren- van Utrecht

Dag 4: zaterdag 5 maart 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: God

Terug naar de Bron

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Mattheรผs 22:37-39

Jezus zei tegen hem: U zult de Heere, uw God, liefhebben met heel uw hart, met heel uw ziel en met heel uw verstand. Dit is het eerste en het grote gebod. En het tweede, hieraan gelijk, is: U zult uw naaste liefhebben als uzelf.

In deze bekende tekst benadrukt Jezus dat we moeten liefhebben. Jezus vat hiermee de wet uit het Oude Testament samen. Deze oproep bestaat niet uit twee, maar uit drie elementen. Allereerst moeten we God liefhebben en ook onze naaste, maar daar blijft het niet bij. We moeten ook onszelf liefhebben! Als we onszelf liefhebben in het besef dat we door God uniek zijn gemaakt en dat Hij van ons houdt, dan bekijken en beoordelen we onszelf niet door onze eigen ogen maar zoals Hij ons ziet en waardeert.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Soms loopt die agenda vol. Een afspraak hier, een vergadering daar en ook nog even boodschappen doen. Vervolgens hoor je dat iemand wel een bezoekje kan gebruiken die na een zware operatie weer thuis is gekomen. Je wringt jezelf in alle bochten en het lukt je om zelfs het bezoekje nog te doen. Tijdens het kopje koffie bedenk je nog net dat je vergeten bent de appels voor de appeltaart te halen, jammer. Met welke aandacht zit je daar? Aan wie doe je nu recht?Om er te zijn voor de ander moet je er ook zijn voor jezelf. Maar hoe doe je dit? Hoe vind je rust in de hectiek? Hoe vind je stilte in het lawaai van de dag? Probeer eens, ook op die drukke dag, terug te gaan naar de Bron voor energie, levenskracht en wijsheid.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

Naastenliefde is de omhelzing van God onze Vader voor elk mens โ€“ Paus Franciscus I

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

De uitdagingen zijn dit jaar deels gericht op het onderdeel ‘gezondheid’ van het 7G thema. Daarin willen we je stimuleren gezond te leven. Jezelf liefhebben betekent ook dat het belangrijk is goed voor jezelf te zorgen. Het is weekend en dus heb je wellicht wat meer tijd om in de keuken te staan. Onze tip voor vandaag? Zet dit gezonde gerecht uit de oven op tafel https://gabrielfb.nl/…/danielvasten.nl-Ovengroenten-met….

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'GODS LIEFDE ๅ JEZUS NAASTEN LIEFDE ZELF LIEFDE Heb de Heer,je God, lief met heel je hart en met heel je ziel en met heel je verstand en met heel je kracht. Heb je naaste lief als jezelf.'