Auteur: Paul van der Laan
Dag 40: zaterdag 3 april 2021  

Weekthema: ๐—ฃ๐—ฟ๐—ถ๐—ผ๐—ฟ๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ณf
Tekstboek Jouw Geld Telt – Hoofdstuk 16 t/m 17

๐—ฃ๐—ฎ๐˜€๐—ฒ๐—ป ๐—ฏ๐—ถ๐—ฒ๐—ฑ๐˜ ๐—ฝ๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฝ๐—ฒ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐—ฒ๐—ณ

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – 1 Korinthe 15: 12-19
Als nu van Christus gepredikt wordt dat Hij uit de doden is opgewekt, hoe kunnen sommigen onder u dan zeggen dat er geen opstanding van de doden is? En als er geen opstanding van de doden is, dan is Christus ook niet opgewekt. En als Christus niet is opgewekt, dan is onze prediking zonder inhoud, en zonder inhoud is ook uw geloof. En dan blijken wij ook valse getuigen van God te zijn. Wij hebben namelijk van God getuigd dat Hij Christus heeft opgewekt, terwijl Hij Die niet heeft opgewekt als inderdaad de doden niet opgewekt worden. Immers, als de doden niet opgewekt worden, is ook Christus niet opgewekt. En als Christus niet is opgewekt, is uw geloof zinloos; u bent dan nog in uw zonden. Dan zijn ook zij die in Christus ontslapen zijn, verloren. Als wij alleen voor dit leven op Christus onze hoop gevestigd hebben, zijn wij de meest beklagenswaardige van alle mensen. (HSV) 
 
Paulus onderstreept in dit hoofdstuk het wezenlijke belang van de feitelijke en lichamelijke opstanding van Christus. Om dit te onderbouwen noemt hij in vers 6 van dit hoofdstuk dat Christus aan vijfhonderd broeders tegelijk is verschenen. Mij dunkt dat dit in een rechtszaak als overtuigend bewijs zou worden beschouwd.  

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป
Mijn kleinzoon Lasse (4 jaar) gelooft nog in Sinterklaas. Er komt een dag, dat hem verteld zal worden dat deze goedheiligman slechts een verklede man is. Het zal hem wel verrassen en wellicht teleurstellen, maar zo leert hij om onderscheid te maken tussen wat feitelijk waar is en wat verzonnen is. Dat is belangrijk. Als wij het over de lichamelijke opstanding uit de dood van Jezus Christus hebben, dan is dat geen verzonnen verhaal, zoals sommigen stellen. Anderen beweren dat het niet uitmaakt of Jezus feitelijk is opgestaan, zolang Hij maar is opgestaan in je eigen hart. In het Schriftgedeelte van vandaag gaat Paulus radicaal in tegen dit soort meningen. Hij noemt zelfs dat als wij dat zeggen, wij  โ€œde meest beklagenswaardige van alle mensenโ€ zijn. Door de opstanding van Jezus af te doen als een fictie of mythe, doen wij tekort  aan de almacht van God en gaan wij voorbij aan de prachtige toekomst die Hij ons heeft beloofd: een duizendjarig vrederijk en een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Omdat wij in die verwachting leven is Pasen het belangrijkste christelijke feest. Zo waarachtig Christus is opgestaan, zo zullen deze beloften werkelijkheid worden. Laten wij in lijn met de eerste christenen daarom volmondig belijden: de Heer is waarlijk opgestaan!     

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ
Als Jezus opstond uit de dood, dan moet je ook alles accepteren wat Hij zei. Als hij niet uit de dood is opgestaan, dan hoef je Zijn woorden niet serieus te nemen. De kwestie waar alles van afhangt, is niet of Zijn onderwijs je aanstaat of niet, maar of Hij al dan niet uit de dood is opgestaan. (Timothy Keller)  

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด
Luister naar het prachtige lied Jezus Overwinnaar (Opwekking 832) door te klikken op onderstaande afbeelding en link https://www.youtube.com/watch?v=YJ69mTCyVX8:
De duisternis licht op door U 
De duivel is door U verslagen 
Dood waar is je macht, waar is je prikkel gebleven? 
Jezus leeft en ik zal leven! 
 
Wat betekent het voor jou dat de dood is verslagen?     

๐—ก๐—ฎ๐˜„๐—ผ๐—ผ๐—ฟ๐—ฑ
Met deze meditatie zijn wij aan het einde gekomen van deze reeks van veertig vastenmeditaties. Wij hopen dat de overdenkingen je meer inzicht hebben gegeven in wat de Bijbel zegt over financieel discipelschap. Volgende week ontvang je van ons nog een mail over de vervolg mogelijkheden en een evaluatie. Namens Stichting Encour en Gabriรซl danken wij je voor je deelname en spreken de wens uit dat deze aangereikte principes je blijvend mogen inspireren. Voor iedereen een gezegende paastijd toegewenst. Vier het feest dat Jezus waarlijk is opgestaan! 
 
Copyright ยฉ 2021 Gabriel Financiรซle Bescherming. Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:
Stichting Encour en Gabriel Financiรซle Bescherming
Zielhorsterweg 71, 3813 ZX Amersfoort
info@encour.nl en info@gabrielfb.nl