Auteur: Paul van der Laan
Dag 40: zaterdag 20 april 2019 – Stille Zaterdag
Weekthema: Stille week
Hoop doet leven


UIT DE BIJBEL
Openbaring 8:1 En toen het Lam het zevende zegel geopend had, kwam er een stilte in de hemel van ongeveer een halfuur. Stil in de hemel. Als de apostel Johannes in zijn ballingschap op het eiland Patmos vele visoenen over de eindtijd ontvangt, dan wisselt het decor regelmatig van de hemel naar de aarde en vice versa. Het valt op hoe vaak in de hemel door duizenden en tienduizenden gezongen wordt. Het staat er bol van de lofgezangen. Dan is het stil. Iedereen lijkt zijn adem in te houden voor wat komen gaat. Zo moet dat ook geweest zijn op de dag tussen de kruisdood en de opstanding van Jezus Christus.  

UIT HET LEVEN
De laatste dag van deze serie vasten-meditaties sluit ik af met een gedicht dat ik jaren geleden schreef. Hierin probeer ik uitdrukking te geven aan mijn blijvende verwondering dat Hij, Jezus, die zelf het leven is, uit het leven stapte. De dood kon Hem niet vasthouden en na drie dagen stond Hij op uit de dood.Vervloekt aan een kruis
Zonder aanzien – zonder huis
Grootste vijand van de staat
Een vriend die Hem verraadt

De hemel die valt stil
Is dit nu Gods wil?
Lijden zonder mededogen
Het leven zelf wordt leeg gezogen

Stilte … stilte … stilte

Sterker dan de dood
Voor allen levend brood
Bloed vloeit in een schaal
Voor ons allemaal
 Soms zegt stilte meer dan duizend woorden. Elke acteur weet van de kracht van de stilte. Als woorden tekort schieten, worden we stil. Dat kunnen kostbare momenten zijn, waarin God tot ons spreekt. Dat kan door een ingeving zijn of een bijzonder inzicht. Als er financiële onrust is in je leven, word dan stil en probeer met God de rust te hervinden.

UITSPRAAK
“Onze Heer heeft de belofte van de opstanding niet alleen in boeken geschreven, maar in elk blad dat in de lente ontluikt.” 
Maarten Luther (1483-1546) – kerkhervormer

UITDAGING
De Stichting Encour en Gabriël Financiële Bescherming danken je voor je deelname aan deze vastenmeditaties rond het thema 40 dagen groeien in financiële rust. Zij dagen je uit om na verloop van tijd met name de uitdagingen in deze reeks nog eens door te lezen. De opdrachten zijn tijdloos en waard om wanneer dan ook te worden toegepast. Wij wensen jullie allemaal een..Gezegend en Zalig Pasen!
 
Wie de roep van gisteren heeft gehoord …
Wie de stilte van vandaag heeft begrepen …
Wil niet meer zwijgen over morgen …
Jezus leeft!
              

Wil je meer weten over deze 40 dagen kalender en hoe je hier zelf een vervolg aan kunt geven in je eigen leven? Klik dan hier.

Ons adres:
Gabriël en Encour
Zielhorsterweg 71 
3813 ZX Amersfoort

Add Gabriel to your address book