Auteur: Joรซlla Opraus- de Visser

Dag 5: maandag 7 maart 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Geld

Waar is je schat?

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Mattheรผs 6:19-21

Verzamel op aarde geen kostbaarheden, want die vergaan of worden gestolen. U kunt beter kostbaarheden in de hemel verzamelen, waar ze nooit zullen vergaan of worden gestolen. Want waar u uw kostbaarheden bewaart, daar zal ook uw hart naar uitgaan.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

We hadden recent een lekkage in huis. Bij het eerste-de-beste regenbuitje, stroomde het water langs de muren. Mijn man is een รฉchte MacGyver en had hele constructies gebouwd met cakeblikken en Duct Tape, zodat we zoveel mogelijk water konden opvangen. Dat werkte bijzonder goed, maar wat waren we blij toen uiteindelijk een goede dakspecialist de lekkage kwam oplossen. Eenmaal opgelost, waren we er nog niet, want de natte muur bleek uiteindelijk niet helemaal zonder consequenties. Je dacht het wellicht al: schimmel! Niet alleen op de muur, ook in onze schoenenkast. Hoewel, niet de hele schoenenkast. Oude gympen, zomerschoenen en de schoenen van mijn man en zoons werden allemaal gespaard. Maar mijn dure, mooie, leren schoenen zaten onder de grijze schimmel. Toen moest ik denken aan deze tekst.

Schoenen zijn misschien geen kostbaarheden, maar het was wel een mooi beeld van hoe vergankelijk de spullen zijn die we verzamelen. Een beetje water, schimmel, roest, alles kan spullen aantasten. Begrijp me niet verkeerd; het is niet verkeerd om schoenen te hebben of de spullen te kopen die je nodig hebt. Het gaat God in alles om ons hart. Gaat je hart uit naar vergankelijke spullen, of gaat je hart er naar uit om kostbaarheden in de hemel te verzamelen?

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

Collect moments, not things. Vertaling: Verzamel momenten, geen dingen

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Waar verzamel jij je kostbaarheden? Scroll eens door alle uitgaven van de laatste maand(en). Wat valt je op aan de soort โ€˜schattenโ€™ die jij verzamelt? Hoeveel heb je geรฏnvesteerd in de zaken van de hemel? En hoeveel in vergankelijke spullen?

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'Want, waar uw schat is, daar zal ook uw hart zijn. Matieรผs 0:21'