Auteur: Maroesja van der Pols

Dag 7: woensdag 9 maart 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Geld

De Heer eren met je rijkdom

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Spreuken 3:9-10

Vereer de HEERE met je bezit, met de eerstelingen van heel je opbrengst. Dan zullen je schuren gevuld worden met overvloed. En je perskuipen overlopen van nieuwe wijn.

Wat een gave tekst! Door het eerste wat je binnen krijgt of verdient aan God te geven, spreek je onvervalst vertrouwen uit. Je hebt de rest nog niet in handen, maar je weet: daar zorgt Hij voor. God laat mij niet in de steek. Hij voorziet, niet ikzelf.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Wat is dit toch een uitdagend iets. God geven van je eerstelingen. Je hebt nog maar net iets in handen, je eerste zelf verdiende geld van het jaar of de eerste betaling van je werk. En die heb je nodig, want deze maand is al duur genoeg. En je hebt het, letterlijk, ook verdiend. En dat is ook helemaal waar. De arbeider is zijn of haar loon waard, zegt de bijbel. Maar deze tekst gaat over iets anders. Het gaat over onze mindset. Hoe wij denken over geld en geld verdienen. Wij verdienen namelijk helemaal niets. Het is Gods genade dat we iedere dag weer opstaan. Het zijn Zijn gunstbewijzen die elke morgen weer nieuw zijn, die ons door de dagen heen dragen.

Hoe moeilijk dat is, heb ik zelf ervaren toen ik alleenstaand moeder werd. Mijn huwelijk liep vast en een scheiding was de enige harde optie. Daar zat ik dan, met mijn vier jonge kinderen en een welhaast lege bankrekening. Maar natuurlijk wel een hypotheek, een gasrekening en boodschappen die gedaan moesten worden. En dat niet alleen; mijn energie was volledig op, na alle grote emoties en het verdriet van de maanden en jaren die achter mij lagen. Automatisch gingen mijn gedachten naar mijn eigen oplossingen. Maar in mijn hart wist ik: eerst naar Hem toe. Eerlijk gezegd, ik kรณn ook niet anders dan naar Hem toe. Soms is een situatie groter dan jezelf. En Hij heeft mij gered, sneller en beter dan ik ooit zelf had kunnen regelen. Hij heeft voor mij en mijn kinderen gezorgd, meer en beter dan ik had kunnen doen of kunnen beseffen.

Soms lijken je schuren en perskuipen leger dan leeg. Maar geloof mij. Hij is getrouw. Hij zorgt voor ons. Hij brengt overvloed. Altijd.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

You cannot outgive God โ€“ bron: Rick Warren

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

Naast de Heer eren met je rijkdom, kan je de Heer ook eren door goed om te gaan met je lichaam. Gezond eten is daar een belangrijk onderdeel van. Bekijk hier het recept voor een gezonde pompoen-linzencurry https://gabrielfb.nl/wp-content/uploads/danielvasten.nl-Pompoen-Linzencurry.pdf. En terwijl je aan het koken bent, denk er dan eens over na hoe jij goed zorgt draagt voor je eigen lichaam. Hoe eer jij God daarmee?

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/.

Kan een afbeelding zijn van fruit en de tekst 'Eer de HEER met al je rijkdom, met het beste van de oogst. Spreuken 3:9'