Auteur: Koert Jansen

Dag 8: donderdag 10 maart 2022

๐—ช๐—ฒ๐—ฒ๐—ธ๐˜๐—ต๐—ฒ๐—บ๐—ฎ: Geld

Het ware leven winnen

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – 1 Timotheรผs 6:17-19

Beveel de rijken in deze tegenwoordige wereld dat zij niet hoogmoedig zijn, en hun hoop niet gevestigd houden op de onzekerheid van de rijkdom, maar op de levende God, Die ons alle dingen in rijke mate verschaft om ervan te genieten; ook om goed te doen, rijk te zijn in goede werken, vrijgevig te zijn en bereid om samen te delen. Zo verzamelen zij voor zichzelf een schat: een goed fundament voor de toekomst, opdat zij het eeuwige leven verkrijgen.

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป

Mijn werk bestaat uit het beheren van geld van vermogende mensen. Het geld wordt geรฏnvesteerd in voedingsmiddelenbedrijven in ontwikkelingslanden. De investeringen leveren veel rendement op: banen, inkomen voor boeren en voeding voor de bevolking. En ja, als het meezit, ook financieel rendement. Het werk geeft enorme voldoening. En toch levert het mij regelmatig een slapeloze nacht op. Dat komt vanwege de risicoโ€™s van deze investeringen. Daarvan zijn de investeerders op de hoogte. Maar toch denk ik regelmatig: als het nu maar niet mis gaat hier, dan stel ik de investeerders teleur. Zoals afgelopen november. Er is in Ethiopiรซ een oorlog gaande tussen het regeringsleger en opstandelingen in noorden. De strijdt verhevigt, de spanningen tussen etnische groepen neemt toe. Ons bedrijf ChicoMeat โ€“ geleid door twee christelijke Nederlandse ondernemers โ€“ maakt het van heel dicht mee. De Nederlandse overheid roept Nederlanders op het land te verlaten. Onze ondernemers zijn in vertwijfeling. Ik besluit hierover een bericht te sturen aan mijn investeerders. Ik citeer een paar reacties: “Wat zal het een impact hebben op het gezin. Zo hard gewerkt om iets op te bouwen en dan nu voor grote keuzes staan. Wil je hen laten weten dat we in gebed achter ze staan, wat ze ook besluiten?โ€™โ€™. En: “Dank voor het bericht, wij bidden mee!โ€. Ik voel grote dankbaarheid. Wat een zegen om met deze vermogende mensen te mogen werken. Niet zijzelf staan op de voorgrond maar de ander, en daarachter de levende God waarnaar Paulus verwijst.

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

“Laat geld zijn goede werk doen” Bron: bij de auteur bekend.

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด

De apostel Paulus geeft zijn leerling en medewerker Timotheรผs advies over hoe hij het beste de rijken kan helpen. Namelijk, door hen te wijzen op wat werkelijk van waarde is. Hoe zorg jij er voor dat geld zijn goede werk kan doen? Zet jij God op de voorgrond wanneer het aankomt op grote en belangrijke uitgaven of jezelf?

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?

Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier https://gabrielfb.nl/achtergrondinformatie-40-dagentijd/

Kan een afbeelding zijn van de tekst 'Draag de rijken van deze wereld op niet hoogmoedig te zijn en hun hoop niet in zoiets onzekers als rijkdom te stellen, maar op God, die ons rijkelijk van alles voorziet om ervan te genieten. 1 Timoteรผs 6:17'