Auteur: Ben Lankhaar 
Dag 9: vrijdag 15 maart 2019
Weekthema: Rijkdom
Hoe rijkdom te gebruiken?

UIT DE BIJBEL
Matthëus 25:21 “Zijn heer zei tegen hem: Goed gedaan, goede en trouwe dienaar, over weinig bent u trouw geweest, over veel zal ik u aanstellen; ga in, in de vreugde van uw heer.”
UIT HET LEVEN
We kunnen natuurlijk een hele waslijst bedenken van al het goede wat we met rijkdom zouden kunnen doen en uiteraard ook van al het verkeerde dat we er mee zouden kunnen doen. Bij het maken van die lijst zullen we wellicht dingen tegenkomen waarvan we twijfelen of we ze nu onder het goede of het verkeerde moeten scharen. Wat moet je bijvoorbeeld met geld sparen? Dat kan verstandig zijn, maar het kan ook een manier zijn om onze eigen zekerheid te creëren buiten God. Het kan zelfs nog ingewikkelder. Voor mezelf kwam ik erachter dat er, naast de mooie dingen die we met het bedrijf willen doen, tegelijkertijd ook een financiële zekerheid was die ik buiten God gezocht had. Erg pijnlijk om dit te moeten ontdekken, maar ik was ook erg dankbaar om dit los te mogen en kunnen laten. De vraag hoe we onze rijkdom dienen te gebruiken, kan dus heel erg ingewikkeld worden. Gelukkig vinden we in Matthëus 25 een eenvoudig antwoord op die vraag. Het is een kwestie van trouw zijn. Trouw over wat God ons toevertrouwt. Het is een kwestie van het hart, waarbij het niet pas belangrijk wordt als het over veel gaat, maar ook als het over weinig gaat. Hoe kunnen we God daarin trouw zijn? Door ons over te geven aan Hem en door ons door Zijn Geest en Woord te laten leiden. 

UITSPRAAK
Wees trouw met het kleine en ga in, in de vreugde van uw heer.
UITDAGING
Ga voor jezelf na of jij ook trouw bent geweest in de kleine bedragen. Wat doe je bijvoorbeeld als je ontdekt dat je te weinig betaald hebt of teveel hebt teruggekregen? Hoe rond je af, welke marge hanteer je, hoe vul je je belastingformulier in? Zet het recht als je de kans hebt, breng het bij God en vraag vergeving en zet je met Zijn hulp in om trouw te zijn in het kleine.               

Wil je meer weten over deze 40 dagen kalender en hoe je hier zelf een vervolg aan kunt geven in je eigen leven? Klik dan hier.
Ons adres:
Gabriël, Zielhorsterweg 71, Amersfoort, Utrecht, 3813ZX, Netherlands
Add us to your address book