D Banner website 2016Update 14 april 2016: De Netwerkdag op 23 april gaat  niet door. Helaas hebben we onvoldoende aanmeldingen ontvangen.

Op zaterdag 23 april organiseert Encour de landelijke Netwerkdag met het thema: ‘ Werkzoekenden bijstaan. Hoe doe je dat als kerk?

U bent van harte welkom op de landelijke Netwerkdag voor kerken en diaconieën. Tijdens deze dag willen we met elkaar nadenken over hoe we als kerk naaste kunnen zijn voor werkzoekenden. Daarnaast zijn er ook workshops. Bijvoorbeeld over het proces dat je doormaakt als werkzoekende, initiatieven die kerkelijke gemeenten zijn gestart voor werkzoekenden en er is ruimte om met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp.

Willem: Een paar weken voordat mijn contract afliep drong de realiteit door. ‘Over twee weken ben ik werkloos. Optimistisch als ik ben, dacht ik snel aan een nieuwe baan te komen. Helaas was dit niet het geval. En nog niet. In de afgelopen maanden was ik ver in een procedure, maar dit is op het laatste moment toch niet doorgegaan.’ ‘Opnieuw terleurstelling, boosheid en ook de vraag: Wat doe ik verkeerd?’

 

Programma
Jan Wessels, directeur van Missie Nederland, start met een boeiende lezing over het thema: Waarom zou je als kerk oog hebben voor werkzoekenden?
Het verhaal van de werkzoekende staat centraal. Er is gelegenheid om op het verhaal in te gaan. Daarnaast zijn er twee workshoprondes waar de volgende onderwerpen aan bod komen:

1. De meerwaarde van diaconale presentie via JobHulpMaatje Wim Althuis en Bert den Hertog
2. Pleitbezorging bij werkloosheid als maatschappelijk probleem Trinus Hoekstra
3. De impact van werkloos zijn Ellen Hogema
4. Jobgroups Geke Klapwijk
5. Weeweecafe | een praktische invulling van naaste zijn voor werkzoekenden. Gera Kloeten en Frans Hoogendijk

 

Locatie en tijd
De Netwerkdag wordt gehouden in de Evangelische Hogeschool in Amersfoort, Drentsestraat 1. De dag begint om 10.00 uur en is rond 14.00 uur afgelopen.

Deze dag wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

Encour-logo_cmyk_02Logo_MissieNederland_voor webLogo Kerkinactie