Initiatiefnemers JobHulpTiel_DomaesBraber_HanVanPeer_WimAlthuis

Initiatiefnemers JobHulpTiel vlnr: Domaes Braber, Han van Peer, Wim Althuis

TIEL, 8 juli 2016 – Er zijn veel meer mensen die het overkomt: het verliezen van je baan. Vaak gebeurt er meer met je dan je zou verwachten. Je verliest niet alleen je collega’s, dagritme en een stuk inkomen, maar ook doel, zin en richting in je leven. In deze moeilijke tijd lukt het lang niet iedereen om op eigen kracht een nieuwe baan te vinden.

Een JobHulpMaatje is een speciaal opgeleide vrijwilliger die mentale en praktische ondersteuning biedt en meedenkt over mogelijkheden voor het vinden van een passende job. Een ervaring van een van de maatjes:“Wat is het mooi om naast een werkzoekende te staan in de zoektocht naar werk. Het moment dat Anne’s ogen weer fonkelden, toen zij haar talenten en nieuwe mogelijkheden ontdekte, is onvergetelijk. Ik heb misschien wel net zoveel geleerd als Anne gedurende dit traject.”

Maatjes gezocht!

JobHulpMaatje is een initiatief van vrijwilligerstichting Present West-Betuwe in samenwerking met Inloophuis Tiel. Present-coördinator Wim Althuis: “We hebben gemerkt dat JobGroups werkzoekers enorm helpt om een baan te vinden die bij ze past, maar dat een aantal van de deelnemers het daar mee niet redt. Werkloosheid gaat je niet in de koude kleren zitten. Het heeft direct effect op je zelfvertrouwen, sociale contacten, zingeving en identiteit. Het is dan een enorme steun om iemand naast je te hebben staan die je motiveert, aanmoedigt met raad en daad.”

Wie kunnen er JobHulpMaatje worden? Domaes Braber, JobHulpMaatje-begeleider, was jarenlang werkzoekende, maar is na het volgen van de JobGroups een onderneming gestart: “Het belangrijkste is dat je goed kunt luisteren, beschikt over inlevingsvermogen en in staat bent om de mensen te coachen bij hun ontdekkingstocht. Verder ben je bereid om een tweedaagse training te volgen en ben je 2 uur per week beschikbaar om met een werkzoekende op te trekken”.

Ben je geïnteresseerd of wil je meer weten? Meer informatie vind je op de website: www.jobhulpmaatje.nl. Samen werkt ‘t!

Wim Althuis

Categorieën: EncourHomepageThema WERK