Bew_DSC_1037Afgelopen zaterdag 30 mei heeft de Landelijke Netwerkdag Een naaste zijn voor werkzoekenden plaatsgevonden. Stichting Encour organiseerde deze dag samen met met Missie Nederland (EA-EZA), Kerk in Actie (PKN), Diaconaal Steunpunt (GKV/NGK) en Diaconaal Bureau (CGK). Met dankbaarheid kijken we terug op een geslaagde dag. Met nieuwe ontmoetingen, interessante lezingen en inspirerende voorbeelden uit de praktijk hebben wij met elkaar de mens achter de werkloze meer zichtbaar gemaakt. Lees hier meer over deze dag!

 

In bijgevoegd document vindt u het verslag van de Netwerkdag ‘Naaste zijn voor werkzoekenden’.  Als Stichting Encour zijn we blij dat we deze dag konden organiseren en we hebben genoten van de vele reacties en nieuwe verbindingen die deze dag verwezenlijkt hebben! Door middel van dit verslag hopen we voor degene die niet aanwezig konden zijn een goede impressie te geven van deze dag. In totaal waren er ongeveer 60 aanwezigen. Klik hier voor het complete verslag.

Wilt u naar aanleiding van de Netwerkdag eens verder van gedachten wisselen over hoe u of uw kerk een naaste kan zijn voor werkzoekenden, neem dan gerust contact op.

Documenten

Bij de lezingen en workshops werden door sommige sprekers powerpoints gebruikt. Anderen hebben achteraf nog een uitwerking van hun lezing aangeboden. Deze zijn hieronder beschikbaar.

Titel Spreker  Document
De gevolgen van werkloosheid Ilse de Lange – Coster  Gevolgen van werkloosheid
De samenleving als Naaste Trinus Hoekstra  De samenleving als naaste
De kerk als Naaste Bert den Hertog  De kerk als naaste
JobGroups – Amersfoort Thijs van Vuuren  JobGroups Amersfoort
WeeWeecafé – Apeldoorn Heileen Holman  WeeWeecafé
Werk, kerk en ontslag – RMU Arne Schaddelee  Werk kerk en ontslag
Werken aan Werk – CGMV Jan Knepper  Werken aan Werk
Jobhulpmaatje Ilse de Lange – Coster  JobHulpMaatje
JobDay Wim Althuis  JobDay
Wie je bent zonder werk Bert den Hertog  Wie je bent zonder werk
Een Baan voor het leven Leo Kuiper  Een baan voor het Leven
Categorieën: NieuwsThema WERK