Bestuur

Cora Treuren

Voorzitter
Genieten van genoeg en royaal leven klinken mogelijk als twee tegenpolen, maar gebaseerd op Bijbelse principes zijn het eigenlijk synoniemen. Echt genieten lijkt in de praktijk toch best lastig en is misschien wel confronterend. Wat is genoeg? Wie bepaalt wat genoeg is? Wat kost mij dat? Hoe kan dat dan ook nog als royaal leven voelen? Encour wil mensen uitnodigen om te genieten van het genoeg en royaal te gaan leven. Als onderdeel van het bestuur wil ik daar mijn bijdrage aan leveren door vooral ook te kijken wat Encour kan betekenen voor de kerk in Nederland.

Maarten Pijnacker Hordijk

Secretaris en aandachtsveld ‘geloof en werk’.
In mijn werkzame leven ben ik een 'passie' voor 'Gods Koninkrijk op de werkplek' gaan ontwikkelen. Via de websites www.bedrijfsgebed.nl, www.christenzijnopjewerk.nl en www.spoorchristenen.nl geef ik dat gestalte. En op de website www.geloofenwerk.nl en op LinkedIn, Facebook en Twitter post ik ook regelmatig allerlei columns en tips die helpen om ‘licht’ en ‘zout’ te zijn. Ook promoot ik de jaarlijkse 'Themazondag christen-zijn op je werk' in november (altijd na dankdag voor Gewas en Arbeid, dit jaar dus op 5 november 2023), waardoor er in de kerken meer aandacht kan komen voor dit belangrijke thema. Want we zijn wel 1600 uur per jaar met ons werk bezig, maar hebben we ooit een preek gehoord hoe God werk bedoelt?

Myrthe Jongsma

Vice-voorzitter
Ik ben Myrthe, mijn aandachtsgebied als bestuurslid van Encour is de doelgroep studenten. Ik geloof juist dat het van essentieel belang is om in deze fase, een fase dat je veel belangrijke levens maakt, ook na te denken over hoe je geld wilt besteden. Leren wat genoeg geld betekent of hoe je God ook met geld kan dienen juist als je (nog) niet veel te besteden hebt!

Bart van de Vrie

Penningmeester

We hebben zoveel gekregen om dankbaar voor te zijn! Dat geeft ook een verantwoordelijkheid om hier goed mee om te gaan. Tijdens de Money-life cursus werd ik zelf aan het denken gezet over wat voor mij genoeg is en hoe ik kan delen van de rijkdom aan tijd, talent en bezit die ik ontvangen heb. Deze vorm van financiële vrijheid deel ik graag met anderen door mij in te zetten voor Encour.