Historie

Stichting Encour is in 2008 opgericht door Peter Briscoe. Zijn droom was om mensen te helpen groeien naar financiële vrijheid.

Stichting Encour is als werkstichting, de oprichter van SchuldHulpMaatje geworden. Vanaf 1 januari 2015 is SchuldHulpMaatje verder gegaan als zelfstandige Vereniging met als directeur Peter Rijsdijk. SchuldHulpMaatje is inmiddels actief in 100 gemeenten en er zijn meer dan 2000 vrijwilligers bij betrokken.

Tijdens de ontwikkeling van SchuldHulpMaatje werd duidelijk dat circa 40% van de mensen die met schulden kampen geen werk hebben. Deze realiteit heeft Encour ertoe aangezet om ook na te denken hoe we mensen kunnen ondersteunen die op zoek zijn naar werk. Hier is Jobhulpmaatje uit ontstaan. Dit is een project om werkzoekenden te ondersteunen. Vanuit het ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid werd een startsubsidie verstrekt om zo in 2015 het concept te testen. Ondertussen was Bert den Hertog sinds 1 september 2014 aangenomen om dit project in goede banen te leiden. Vanwege positieve ervaringen is besloten om het project JobHulpMaatje verder door te ontwikkelen. Dit is sinds 1 februari 2017 dan ook een eigen onafhankelijke stichting geworden. Vanuit het ministerie Sociale Zaken en Werkgelegenheid is er een vervolgsubsidie ontvangen voor doorontwikkeling van deze stichting.

De concepten SchuldHulpMaatje en JobHulpMaatje richten zich vooral op de vraag hoe je zo snel mogelijk uit de armoede kunt komen of aan een baan kunt komen met behulp van een Maatje. Nu deze diaconale concepten zijn ontwikkeld richt Encour zich sinds 1 februari 2017 op een aangescherpte en hernieuwde visie: mensen leren leven vanuit financiële vrijheid.