Auteur: Wim Dekker
Dag 16: zaterdag 6 maart 2021  

Weekthema: ๐—ฉ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ด ๐—ฎ๐—ฑ๐˜ƒ๐—ถ๐—ฒ๐˜€ – ๐˜„๐—ฒ๐—ฒ๐˜€ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ
Tekstboek Jouw Geld Telt – Hoofdstuk 7 t/m 8

๐—”๐—น ๐—ถ๐˜€ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—น๐—ฒ๐˜‚๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ป๐—ผ๐—ด ๐˜‡๐—ผ ๐˜€๐—ป๐—ฒ๐—น…    

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ฑ๐—ฒ ๐—•๐—ถ๐—ท๐—ฏ๐—ฒ๐—น – Spreuken 12:19
Een waarachtige lip houdt voor eeuwig stand, maar een valse tong slechts voor een ogenblik.
De wereld is vol leugen en bedrog en het schijnt ook zo te zijn, dat je daar heel rijk mee kunt worden. Toch waarschuwt de Wijsheidleraar in het boek Spreuken het pad van de leugen te mijden. Niet omdat het in de Tien Geboden staat: โ€˜Gij zult geen vals getuigenis spreken tegen uw naasteโ€™. Dat gebod staat er natuurlijk, maar iemand kan het naast zich neerleggen vanuit de gedachte dat het hem beter uitkomt wel te liegen. Dat laatste is niet zo, zegt de Wijsheidleraar. Dat is een vergissing. Van liegen zul je uiteindelijk nooit plezier hebben, bedrog komt altijd aan het licht, je werkt er jezelf mee in de nesten.      

๐—จ๐—ถ๐˜ ๐—ต๐—ฒ๐˜ ๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป
Ik schrik vaak als ik een biografie lees van een heel bekend iemand. Ik wist heel veel goede dingen van die persoon en daarom was ik ook zo geรฏnteresseerd in de complete levensbeschrijving. Heel vaak blijken er dan echter dingen die minder mooi waren onder de pet gehouden te zijn. Door het grondige onderzoek van de biograaf zijn ze alsnog aan het licht gekomen.    

๐—จ๐—ถ๐˜๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ
Het is niet genoeg dat je je elke dag onder Gods leiding plaatst. Het gaat erom dat je dat uitsluitend doet: elke versnippering opent de deur voor de dagdroom, banale praatjes, stille bluf, klein geroddel โ€“ al die trawantjes van de vernietigingsdrift. (Dag Hammarskjรถld).  

๐—จ๐—ถ๐˜๐—ฑ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐—ป๐—ด
Hoewel het lastig is, is waarschijnlijk nu toch voor mij een stukje echt zelfonderzoek de aangewezen weg. Zijn er dingen die ik tot nu toe anders voorgespiegeld heb dan ze zijn? Ik weet dat dat naar God toe niet eerlijk is, Hij weet trouwens alles toch al lang. Maar het is ook naar mijn naasten toe niet eerlijk. Zij vertrouwen mij, maar op het moment dat ze er achter komen hoe het echt zit, zullen ze teleurgesteld in mij zijn.  Kan ik er dan toch maar niet beter alsnog mee voor de dag komen? De kans dat de waarheid ooit aan het licht komt, is namelijk groot.    

๐— ๐—ฒ๐—ฒ๐—ฟ ๐˜„๐—ฒ๐˜๐—ฒ๐—ป?
Wil je meer achtergrondinformatie over de 40 dagen kalender en de schrijvers? Klik dan hier.  
Copyright ยฉ 2021 Gabriel Financiele Bescherming.
Alle rechten voorbehouden.

Ons adres:
Stichting Encour en Gabriel Financiรซle Bescherming
Zielhorsterweg 71, 3813 ZX Amersfoort
info@encour.nl en info@gabrielfb.nl